Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului poate fi numit „ministerul locurilor de muncă în perioada de criză". Declaraţia îi aparţine ministrului Dezvoltării Regionale şi Turismului, Elena Udrea, care a participat astăzi la conferinţa „Dezvoltarea Infrastructurii Municipale în România".

Elena Udrea a ţinut să sublinieze importanţa majoră a investiţiilor în infrastructură, în special în perioadele de criză, precum şi rolul de principal motor al investitiilor în infrastructura municipală din România îndeplinit de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului.

Pe parcursul derulării lucrărilor, investiţiile în infrastructură dezvoltă pe orizontală şi alte industrii conexe. Nu în cele din urmă, finalizarea acestor investiţii este vitală pentru dezvoltarea economică a comunităţilor şi atrag dezvoltarea unor industrii care generează bunăstare pentru cetăţeni. Pentru motivele pe care tocmai le-am expus, ministerul a carui activitate o gestionez poate fi numit, pe bună dreptate, „ministerul locurilor de muncă" în perioada de criză", a arătat Udrea.

Ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului a precizat că investiţiile în infrastructură nu trebuie să se rezume la infrastructura de transport, ci trebuie să se orienteze în acelaşi timp către toate celelalte domenii, pentru a putea genera o dezvoltare echilibrată a ţării.
După ce fondurile pentru Axa 2 a POR dedicată dezvoltării infrastructurii de transport regionale şi locale au fost epuizate, beneficiarii au început să se orienteze şi către celelalte domenii, conştientizând că este la fel de important pentru comunităţile lor să aibă drumuri practicabile cât şi şcoli şi servicii sanitare de calitate şi că pot obţine beneficii multiple dezvoltând structuri de sprijinire a afacerilor şi valorificând eficient potenţialului turistic al zonelor pe care le administrează", a arătat Elena Udrea.

Ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului a explicat că, din cauza constrângerilor financiare existente în prezent, instituţia pe care o conduce îşi va adapta programele de dezvoltare, alocând mai puţini bani pentru construcţia de obiective sportive şi direcţionând fonduri mai importante către infrastructura primară.
Sper să putem completa în mod armonios finanţarea naţională cu cea comunitară prin intermediul programelor operaţionale, care ne permit anumite investiţii ce nu se prea fac din fonduri publice", a explicat ministrul Udrea.

 

11 May 2010