Ministrul Elena Udrea continuă campania de promovare a activităţilor sportive, în ciuda austerităţii recomandate de Guvern. Următorul proiect va costa peste 60 milioane de euro şi constă în construirea unei săli de sport multifuncţionale în Bucureşti. Cheltuiala este cât se poate de justificată, spune ministrul Udrea, care spune că o asemenea sală ar pune România pe lista locurilor ideale pentru competiţiile internaţionale.

20295-udrea.jpgDeşi banii publici ar trebui drămuiţi în această perioadă - sau cel puţin aşa recomandă oficialii europeni - autorităţile de la noi nu ţin cont de aceste sfaturi şi se înhamă la proiecte pe cât de interesante, pe atât de costisitoare: o nouă sală polivalentă în Bucureşti.

Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului (MDRT) a adus la cunoştinţa publicului un proiect de hotărâre de guvern, unde sunt detaliate termenele şi costurile unei noi săli de sport în Bucureşti. Documentul trebuie mai întâi aprobat de Guvern, după care investiţia se va derula pe parcursul a trei ani. Contribuţia financiară de la bugetul de stat, alocată din bugetul MDRT, va fi de 260 milioane lei şi va fi împărţită în trei:

• 13 milioane lei - anul acesta
• 130,2 milioane lei - anul viitor
• 117,2 milioane lei - în 2013

Compania Naţională de Investiţii (CNI) este cea care se va ocupa de coordonarea proiectului, instituţie aflată în subordinea MDRT şi condusă de Ana Maria Topoliceanu, prietena ministrului Elena Udrea.

16.000 locuri, în zona patinoarului Flamaropol (fostul 23 August)

Noua sală polivalentă va avea 16.000 locuri şi va fi amplasată pe un teren pus la dispoziţie de Minister, în incinta complexului „Lia Manoliu", în zona patioarului „Flamaropol". Acolo deja există săli de antrenamente pentru gimnastică, haltere, judo, box sau atletism, folosite de loturile naţionale sau olimpice. De asemenea, există două bazine de înot acoperite, un bazin în aer liber, un stadion de atletism, patinoar acoperit şi terenuri ale Federaţiei Române de Baschet, cu sală pentru jocuri.

Sala va fi realizată în aşa fel, încât va permite omologarea internaţională, astfel că va exista „posibilitatea organizării în România a unor competiţii internaţionale majore pentru publicul român", se arată în proiectul prezentat de ministerul condus de Elena Udrea.

„Sala de sport multi-funcţională este concepută pentru a putea găzdui activităţi sportive, precum: hochei, handbal, baschet, gimnastică, tenis de masă, box etc." notează documentul.

În afară de activităţile sportive, în sala multifuncţională propusă de MDRT se vor putea organiza şi activităţi culturale - concerte, congrese, conferinţe etc.

Proiectul acestei construcţii ar fi trebuit să fie demarat încă din aprilie. La acea dată, CNI a publicat un anunţ de intenţie pe site-ul de licitaţii, dar la momentul respectiv oficialii precizaseră o capacitate dorită mai mare, cu 5.000 locuri mai mult, cu un preţ oferit de 50 milioane de euro, fără TVA.

AFLĂ Ce avere imobiliară are Elena Udrea

11 August 2011