Ministrul dezvoltării regionale şi turismului, Elena Udrea, a participat joi, 11 martie 2010, la Adunarea Generală a Asociaţiei Oraşelor din România, organizată la Braşov.

Ministrul Elena Udrea a vorbit despre dezvoltarea locală ca sursă principală de progres economic şi stabilitate socială, context în care s-a referit la programele dedicate comunităţilor locale, gestionate de MDRT.

Referindu-se la stadiul programelor implementate de minister în parteneriat cu autorităţile locale, Elena Udrea a cerut primarilor de oraşe să urgenteze vânzarea locuinţelor ANL şi să fie atenţi la modul în care derulează licitaţiile de lucrări.

Aceasta i-a avertizat că, dacă încheie acte adiţionale cu constructorii pentru reabilitarea termică a locuinţelor, atunci edilii vor fi nevoiţi să plătească diferenţa de cost.

Printre priorităţile din acest an ale ministerului dezvoltării regionale şi turismului, se află continuarea programelor de reabilitare a drumurilor, construcţia sistemelor de alimentare cu apă şi canalizare.

De asemenea s-a referit la un aspect important pentru minister şi autorităţile locale, şi anume la relaţia cu constructorii şi modul în care aceasta poate fi îmbunătăţită. Ministrul a dat exemplul celor care prin contestaţii repetate blochează importante proiecte de investiţii. „Vom încerca să eliminăm această situaţie, printr-o procedură care este permisă de lege. Cei care fac o practică din a contesta rezultatele licitaţiilor, vor fi notificaţi la ANRMAP şi vor fi descalificaţi la licitaţiile viitoare", a explicat ministrul Elena Udrea.

 Elena Udrea a subliniat că doreşte un parteneriat corect cu reprezentanţii autorităţilor locale, bazat pe calitate şi eficienţă în cheltuirea banilor, pornind de la premisa că sunt uniţi de interesul comun al dezvoltării comunităţilor locale.

 

 

 

12 March 2010