În topul preferinţelor turiştilor rămân circuitele în Egipt care includ vizitarea obiectivelor turistice, jeep safari în deşert şi croazieră pe Nil.

Croaziera are o rută fluvială captivantă, de la Asuan la Luxor.

În aceasta călătorie, turiştii trec pe lângă temple antice, morminte şi sate, felucca (veliere egiptene), curmali, câmpuri de bumbac - un peisaj neschimbat de la începutul timpurilor.

Cele mai cerute staţiuni sunt Sharm el Sheikh şi Hurghada. Soare, mare cu apă cristalină şi nisip, hoteluri de toate categoriile şi pentru toate buzunarele, servicii de cea mai bună calitate, sporturi acvatice şi multă- multă distracţie: acesta este Sharm El Sheikh!

Aici se poate face plajă tot timpul anului, iar dacă aveţi spirit aventurier, puteţi încerca limitele fizice într-un tur prin Canionul Colorat sau într-o zi de safari printre munţii stâncoşi şi dunele de nisip.

"În perioada septembrie -aprilie apar cereri pentru Sharm El-Sheik. Datorită microclimatului aici se poate face plajă tot anul. Pasionaţii de cumpărături trebuie să ştie că magazinele de toate tipurile din staţiune oferă bijuterii din aur şi argint, articole din piele sau suvenire la preţuri accesibile.

Merită vizitat şi centrul comercial Fantasia - arată ca un uriaş castel de sultan, cu o arhitectură ce încântă privirea.

Înăuntru vei găsi o mulţime de magazine, restaurante şi baruri, toate într-o atmosferă cât se poate de plăcută. Pentru cei care doresc o vacanţă activă, operatorii locali oferă o gamă variată de excursii: de la vizitarea obiectivelor culturale situate în apropierea staţiunii (Mănăstirea Sf. Ecaterina şi Muntele lui Moise) la diving şi aventură în deşert" spune Ciprian Enea, consultant www.besttourism.ro.

"Staţiunea Sharm El Sheikh este o adevărată Mecca pentru pasionaţii de scufundări sau snorkeling şi din acest punct de vedere, dotările sunt foarte bine puse la punct. Veţi întâlni numeroase centre unde se oferă echipament sau cursuri cu instructori profesionişti.

Apa Mării Roşii este limpede, curată, iar plajele sunt foarte aproape de recifele de corali. Fiecare dintre ele oferă un splendid peisaj al vieţii marine: peşti-papagal, fluture mascat, anemone, steluţe de mare şi o mulţime de alte vietăţi de toate formele şi culorile.

Una dintre atracţiile copiilor este călătoria în barca cu fundul de sticlă. Aici cei mici sunt în deplină siguranţă şi pot descoperi secretele din adâncuri ale Mării Roşii" declară Cosmina Vladu, director Prestige Tours.

"Naama Bay, zona centrală a Sharm El-Sheikh-ului este animată de numeroase cluburi în care se fumează sisha (narghilea) şi toată lumea stă pe perne. Merită încercat Pacha Club, unde trebuie să impresionezi prin haine smart casual! Intrarea este liberă aici (vârsta minimă de intrare este 14 ani), iar în unele nopţi se organizează petreceri tematice, la care este obligatorie ţinuta în alb.

Preţurile variază de la noapte la noapte. După petrecere te poţi răcori în piscină. În barul Champions, veţi regăsi atmosfera dintr-o tavernă, este spaţios cu locuri afară şi o masă de biliard înăuntru" adaugă Cristian Pandel, manager Christian Tour.

Hurghada este staţiunea preferată a egiptenilor cu bani, ceea ce nu înseamnă că turiştii o evită. Cel puţin o sută de hoteluri, majoritatea de lux se întind de-a lungul a 20 de kilometri de coastă.

Centrul oraşului are un aer tradiţional, vei găsi aici un mic souk (bazar) şi magazine cu produse ieftine, moschei albe, buticuri cu papirusuri şi suvenire. Plaja este punctul forte ale Hurghadei, cu un nisip foarte fin, scăldat de o mare limpede şi liniştită. Nu departe de ţărm sunt şi recifuri de coral la care se ajunge înot.

"Dacă ajungeţi în Egipt, vizitaţi templele de la Abu Simbel! Petreceţi câteva clipe în compania lor şi
ascultaţi-le povestea! Profitaţi de ocazie şi admiraţi impunătoarele statui ale lui Ramses al II lea şi a reginei Nefertari, care străjuiesc cele două temple. Cairo şi-a propus să vă fascineze şi cu alte frumuseţi: enigmaticele piramide de pe platoul Gizeh, Sfinxul, Muzeul Papirusului şi vestitul Muzeu de Egiptologie.

Veţi simţi că vă întoarceţi cu mii de ani în urmă şi veţi retrăi povestea faraonilor. Laboratorul de parfumuri este ideal pentru cumpărături" este de părere Mădălina Sloter, manager executiv Cocktail Holiday.

Anul acesta a scăzut numărul de turişti pentru toate destinaţiile externe, iar Egiptul se confruntă şi el cu această scădere, în momentul actual se realizează chartere cu plecare doar din Bucureşti, cele cu plecare din Cluj au fost anulate din cauza numărului mic de turişti. Este vizitat îndeosebi de tineri, dornici de aventura deşertului, dar şi de distracţia din cluburi.

Există câteva sfaturi utile de care trebuie să ţină cont turiştii.

"Tinerii sub vârsta de 21 de ani nu au voie să consume alcool pe teritoriul Egiptului, pe vasele de croazieră nu sunt acceptate cărţile de credit. Băncile sunt deschise de luni până vineri de la 8.30 la 14.00. Nu este necesară vaccinarea, doar asigurarea de sănătate este obligatorie.

Este util şi necesar ca turiştii să aibă la ei medicamente împotriva bolilor digestive, a insolaţiei şi a răcelii, şerveţele umede şi să asigure o igienă cât mai frecventă a mâinilor. Este indicat să nu se consume apă neîmbuteliată.

Localnicii sunt ospitalieri şi le oferă oaspeţilor ceai de mentă, cafea cu mirodenii sau karkade-ul, băutura răcoritoare tradiţională din plante, de culoarea zmeurei" explică Ciprian Enea, consultant www.besttourism.ro.


Sharm el Sheikh, Hotel Tropicana Tivoli 3*
- de la 329 Euro/pers.,
- transport cu avionul, transferuri,
- 7 nopţi cazare cu demipensiune,
- asistenţă turistică
- Detalii pe: www.christiantour.ro

Hurghada, Hotel Triton Empire 3*
- de la 320 Euro/pers.,
- transport cu avionul, transferuri,
- 7 nopţi cazare cu demipensiune,
- asistenţă turistică
- Detalii pe: www.christiantour.ro

City Break Cairo, Hotel President 3*
- de la 306 Euro/pers.,
- transport cu avionul,
- 3 nopţi cazare cu mic dejun,
- Detalii pe www.besttourism.ro

Circuit Egipt, Misterele faraonilor
- de la 835 Euro/pers.,
- transport cu avionul, transferuri,
- 10 nopţi cazare dintre care: 3 nopţi cu mic dejun în Cairo la Hotel Safir El Dokki 5* sau similar şi prânz în timpul turului inclus în Cairo, 3 nopţi cu pensiune completă pe vas de croazieră de cinci stele, 3 nopţi cu all inlusive în Hurghada la hotel Hilton Plaza 5* sau similar, transport cu trenul între Cairo şi Aswan în timpul nopţii, transport local cu autocar cu aer condiţionat.
- Detalii pe: www.cocktailholidays.ro



13 August 2010