Vacanţa de Crăciun este perfectă pentru relaxare. Astăzi vă propunem să petreceţi Crăciunul într-un alt decor decât cel din ţară, pe plajele cu nisip alb şi ape cristaline. Adulţii se bucură de piscine, iar copiii de tobogane cu apă. Cea mai frumoasă escapadă o poţi face pe plaja privată a hotelului unde te bucuri de un cocktail delicios în timp ce admiri Marea Roşie. Destinaţia Egipt: Sharm el Sheikh sau Hurghada.

15583-6164_2.jpgDacă vreţi puţină acţiune puteţi închiria o placă de surf sau vă puteţi aventura la scuba diving, care vă permite să înotaţi alături de peştii tropicali. Puteţi admira viaţa marină şi de pe un vapor cu fundul de sticlă.

"De Crăciun şi de Anul Nou în Sharm el Sheikh, temperatura este cuprinsă între 21 şi 25 °C cu umiditate scăzută şi, uneori, cu scurte adieri de vânt în timpul zilei. Soarele este puternic încă de la primele ore ale dimineţii, aşa că poţi face plajă de la 8.30 până la 16.00.

Este vreme de stat în costum de baie, hotelurile au şi pisine încălzite, dar majoritatea turiştilor preferă să stea în mare. Toate excursiile se desfăşoară în mod normal. Nopţile, însă, sunt destul de răcoroase cu temperaturi cuprinse între 13 şi 19°C" susţine Cosmina Vladu, director Prestige Tours.

Resorturile şi hotelurile sunt decorate festiv şi între 24 şi 31 decembrie organizează mese de gală şi bufeturi. Crăciunul este o zi liniştită şi ideală pentru o scurtă excursie. De Anul Nou, locurile de cazare sunt ocupate, restaurantele au meniuri speciale, hotelurile se întrec în programe de divertisment. Petrecerea ţine, de regulă, 48 de ore.

"De Anul Nou, pe tărâm egiptean, îmbraci haine noi sau rochii în culorii vii şi ai toate şansele să primeşti cadouri cu forme variate, frumos ambalate. La masa de Revelion nici nu vei ajunge la primul fel de mâncare, că te vei sătura cu aperitivul şi îţi va plăcea la nebunie ruladă de curcan! Dacă ai rezervare la unul dintre hotelurile de pe plajă poţi întâmpina Noul An printre recifurile de corali şi peştii cu veşminte din paiete şi atlazuri" spune Marius Pandel, director de dezvoltare Christian Tour.

Plecarea este programată pe 27 decembrie, ceea ce însemnă că până în noaptea de Anul Nou o aveţi destul timp la dispoziţie să vă relaxaţi la piscinele hotelului şi sa vă bronzaţi pe plaja aflată doar la cinci minute distanţă.

Hurghada s-a transformat rapid într-un oraş al petrecerilor, cluburile sale fiind atracţia tinerilor din întreaga Europă. Verile sunt toride, de aceea Hurghada este destinaţie populară iarna, fiind vizitată intens din septembrie până în aprilie când temperaturile sunt cuprinse între 25 şi 30°C. Călătoria din Bucureşti până la la Aeroportul Internaţional Hurghada durează două ore şi 15 minute.

"De Anul Nou poţi începe petrecere în Alaa El Din Café oferă divertisment autentic egiptean de care te bucuri în timp ce iei masa. Riviera Bella este cel mai bun loc pentru a savura produse alimentare italiene. Pe Bulevardul Marina de unde vezi pe fundal Marea Roşie ai ocazia de a lua cina într-un cadru romantic la unul dintre cele 15 restaurante unde se serveşte sushi şi peşte, mâncare continentală şi thailandeză" ne-a declarat Mădălina Popa, outgoing manager Cocktail Holidays.

Crăciun Sharm el-Sheikh, Hotel Savoy 5*
- De la 639 Euro/pers.,
- Transport cu avionul, transferuri, 7 nopţi cazare cu mic dejun, asistenţă turistică
- Taxa de aeroport: 95 Euro/pers.
- Detalii pe: www.prestige.ro

Revelion Sharm el-Sheikh, Hotel Tropicana Tivoli 3*
- 689 Euro/pers.,
- Transport cu avionul, transferuri, 7 nopţi cazare cu demipensiune
- Taxa de aeroport 95 Euro/pers.
- Cina de Revelion: 90 Euro/pers.
- Detalii pe www.christiantour.ro

Revelion în Hurghada, Hotel Triton Empire Beach Resort 3*
- De la 499 Euro/pers., transport cu avionul, transferuri
- 7 nopţi cazare cu demipensiune
- Asistenţă turistică
- Taxa de aeroport 95 Euro/pers.
- Detalii pe: www.cocktailholidays.ro


10 December 2010