Cei interesaţi de achiziţia unei case prin programul Prima Casă pot răsufla uşuraţi. Executivul a aprobat, în şedinţa de miercuri, hotărârea de Guvern prin care programul beneficiază de finanţare şi în anul 2011. Plafonul garantat nu este însă prea generos, 200 de milioane euro.

16094-fgh_casa.jpg"La sfârşitul primelor şase luni vom face o evaluare a acestui program şi dacă va fi nevoie de completări suplimentare vom decide în luna iulie. Până atunci programul merge mai departe în aceeaşi formă", a spus primul-ministru Emil Boc arătând că plafoanele de garantare rămân neschimbate, adică 75.000 euro pentru construirea unei case, 70.000 pentru achiziţionarea unei locuinţe noi şi 65.000 pentru cumpărarea uneia vechi.

În ce priveşte condiţiile de derulare a programului acestea rămân aproape neschimbate. Conform spuselor secretarului de stat în Ministerul de Finanţe, Gheorghe Gherghina, modificările vizează reglementarea unor probleme de detaliu care au apărut în derularea anterioară a programului.

"Ne mai propunem şi uşoare modificări ale HG 717 în sensul că am dori să eliminăm acea obligaţie pentru cei care se asociază în vederea construirii unei locuinţe să fie cel puţin şapte, să rămână cel puţin doi. Mai sunt uşoare corecţii pe care le propunem pentru a ne ajuta în urmărirea programului şi derularea acestuia. Au în vedere ce se întâmplă în cazul în care clădirea este asigurată şi asigurarea trebuie să despăgubească până la 10.000 de euro, ce se întâmplă în cazul în care soţii se despart. Am reglementat câteva situaţii de nuanţă care au apărut în practică, ca să fie lucrurile foarte clare", a precizat Gherghina, citat de NewsIn.


Vezi toate noutatile despre Prima Casa 3

19 January 2011