O casă de vacanţă este o investiţie bună. Plăteşti o dată şi poţi pleca în vacanţă când vrei, fără să stai să cauţi cazare, fără să trebuiască să-ţi reprogramezi concediul din cauză că toate hotelurile şi pensiunile sunt ocupate.

sursa:www.sejurbulgaria.roÎn plus, atunci când nu foloseşti tu casa de vacanţă, o poţi închiria, pentru a-ţi amortiza investiţia mai repede.

Dacă îţi cauţi o casă de vacanţă şi eşti pasionat de ski, cel mai indicat ar fi să studiezi ofertele vecinilor noştri bulgari. Staţiunile sunt foarte frumoase, pârtiile - excelente, iar preţurile - mult mai mici decât în România.

O garsonieră la Bansko, de exemplu, costă acum doar 28.000 de euro. Locuinţa are suprafaţa de 43 mp şi se află într-un complex nou-nouţ, numit Belmont. Construcţia a fost ridicată la doar câţiva paşi de gondolă. Mai scumpe cu două mii de euro sunt garsonierele din complexul Snow Lodge.

Pamporovo este o altă staţiune de ski, în care s-a construit mult în ultimii ani. Cine doreşte să-şi achiziţioneze o casă de vacanţă în acest loc trebuie să scoată din buzunar cel puţin 29.973 euro. Atât costă o garsonieră în Dream View Apartment Complex, situat la o altitudine de 1659 m.

Locuinţele au cel puţin 28 mp. Deşi mai mici cu câţiva metri pătraţi, garsonierele din complexul Forest Glade sunt o idee mai scumpe. Cu alte cuvinte, dai 31.666 euro pe o locuinţă care are 22 mp, dar eşti la doar doi kilometri distanţă de principalele pârtii de ski.

În Borovets, preţurile sunt mai mari. Aici, o garsonieră de 41 mp, aflată în clădirea Clover Residence, parte a complexului Flora Residence, costă 56.650 euro. Ce-i drept, locuinţa este complet mobilată şi este situată în centrul staţiunii, la doar 100 de metri de telescaun.

Apartamentele de două camere sunt mai scumpe, dar şi mult mai spaţioase. Iar preţurile diferă de la cer la pământ, în funcţie de locaţia aleasă. Astfel, în timp ce la Bansko un asemenea apartament, situat în complexul Mount View Lodge costă 38.000 de euro, la Borovets preţul ajunge la cel puţin 95.697de euro pentru o locuinţă de 91 mp în complexul Chamkoria.

4 December 2009