Producătorul de materiale de construcţii Duraziv a anunţat dublarea veniturilor înregistrate faţă de iarna anterioară, pe fondul unei uşoare intensificări a activităţii din construcţii.

16792-duraziv2_54892000.jpgPentru acest an, Duraziv îşi propune o creştere a cifrei de afaceri cu 25% comparativ cu anul trecut, când a raportat o cifră de afaceri de 13,5 milioane de euro, cu 50% mai mare decât în anul anterior.

În perioada decembrie 2010 - februarie 2011 compania a înregistrat venituri cumulate de peste 10 milioane de lei, faţă de 4,7 milioane lei, încasări raportate în perioada similară a anului precedent. O majorare intensă a vânzărilor a fost înregistrată în primele două luni ale anului 2011. Valoarea veniturilor din acest interval a crescut de 2,5 ori raportat la perioada ianuarie-februarie 2010.

„În ultimul trimestru a putut fi observată o creştere a nivelului de activitate în construcţii, ceea ce constituie un semnal pozitiv pentru noi. Luna decembrie a fost, aşa cum era de aşteptat, una mai slabă, în schimb activitatea din noiembrie precum şi cea din februarie a fost peste aşteptări", a declarat Marga Călin, director de marketing Duraziv.

Cele mai mari vânzări ale companiei pe perioada de iarnă au fost înregistrate în luna februarie 2011, când Duraziv a anunţat încasări de 4,4 milioane lei, depăşind astfel pragul de un milion de euro. Veniturile raportate pentru luna februarie 2011 se apropie de valoarea celor înregistrate pe parcursul întregii ierni 2009-2010. Comparativ cu încasările din luna februarie 2010 avansul veniturilor din februarie 2011 este de 172%.

Duraziv a fost înființată sub denumirea iniţială de Bau Profil de către antreprenorii Daniel şi Irina Guzu şi produce materiale de construcţii din categoria adezivi, profile metalice, vopsele, produse pentru finisări interioare şi exterioare, sisteme complete de termoizolare şi hidroizolare. Divizia producătoare de adezivi s-a lansat în urma unei investiții de peste 7 mil. euro într-o fabrică modernă, cu o capacitate de producție de 200.000 de tone pe an, situată în Popești Leordeni. Fabrica este dotată şi cu un laborator propriu, echipat la standarde europene, unde sunt testate toate produsele.


Sursa

8 March 2011