Conducerea firmei de închiriere Vidraru Curtea de Argeş (VIRU), controlată de Dumitru Tudor, a decis să achiziţioneze de la omul de afaceri un teren situat în Cartierul Francez din Capitală, în apropierea lacului Herăstrău, pentru suma de 6,4 mil. euro, respectiv un preţ de 3.960 de euro/mp.

22900-5-tudor-dumitru.jpgAcesta este unul dintre cele mai mari preţuri vehiculate în ultima perioadă pe piaţa imobiliară din România, iar, potrivit convocatorului companiei, acesta a rezultat în urma unui raport de expertiză realizat de un expert evaluator imobiliar membru al ANEVAR, fără să precizeze numele evaluatorului.

Terenul este evaluat în cadrul tranzacţiei la o valoare care depăşeşte de circa două ori actuala capitalizare a firmei Vidraru, de 14,3 mil. lei (3,3 mil. euro).

Terenul, cu o suprafaţă de circa 1.600 de mp, este situat pe strada Aron Cotruş din Bucureşti. Decizia privind achiziţia terenului urmează să fie discutată de acţionari în adunarea care va avea loc la finele săptămânii viitoare. Dumitru Tudor controlează direct 88,4% din acţiunile Vidraru. Compania urmează să contracteze un credit de 2,75 mil. euro de la BRD Soc. Gen. pentru achiziţia terenului de la Tudor, care este şi unul dintre cei mai importanţi investitori de pe bursă.

Acţionarii Vidraru au aprobat recent răscumpărarea unui pachet de maximum 10% din companie la preţuri cuprinse între 2,5 lei şi 50 de lei/acţiune cu scopul anulării acestora şi diminuării capitalului social. În primele nouă luni Vidraru şi-a majorat profitul net cu 54%, la 1,1 mil. lei, iar veniturile s-au cifrat la 2,6 mil. lei.


Sursa

9 January 2012