Dubaiul nu va vinde active pentru a ajuta Dubai World să-şi achite datoriile, însă grupul ar putea să renunţe la anumite activităţi, a declarat directorul financiar Dubai World, Abdoulrahman al-Saleh, citat de Les Echos.

foto:http://www.usnews.comDubai World deţine active în cadrul emiratului, ce ar putea fi desprinse, pentru a reduce nivelul datoriei, a declarat al-Saleh şi a adăugat că e exclus ca statul să ajute grupul să-şi reducă datoriile.

Dubaiul a zguduit pieţele internaţionale la sfârşitul lunii noiembrie, când a solicitat un moratoriu de şase luni la plata datoriilor grupului Dubai World, deţinut de stat, notează NewsIn.

Grupul a anunţat săptămâna trecută că va restructura datorii de circa 26 miliarde dolari (17,2 miliarde euro) în cadrul a două dintre principalele companii imobiliare, Nakheel şi Limitless. Oficialii Dubai World se vor întâlni în următoarele zile cu creditorii, pentru a discuta cererea pentru un moratoriu.

"Există confuzie în mass-media, care consideră că guvernul vizează vânzarea activelor", a declarat al-Saleh.

El a refuzat să comenteze asupra negocierilor ce se desfăşoară între Dubai World şi creditori sau asupra zvonurilor potrivit cărora guvernul planifică o emisiune de obligaţiuni de 5 miliarde dolari.

 

 

7 December 2009