Compania imobiliara Meraas din Dubai anunta un proiect de 95 miliarde dolari pentru constructia unui nou oras, in ciuda crizei financiare mondiale, relateaza AFP, citat de NewsIn.
Orasul, care se va numi Jumeira Gardens, va fi construit in locul unui vechi cartier aflat in curs de demolare, situat in apropierea centrului istoric al Dubaiului, conform anuntului facut de compania Meraas Development, controlata de Emiratele Arabe Unite. Proiectul va dura 12 ani.

Duminica, o alta companie imobiliara controlata de stat, Nakheel, prezentase un proiect avangardist, privind constructia unui turn cu o inaltime de peste 1.000 de metri, costul constructiei fiind estimat la peste 38 miliarde dolari.

Noua cladire va depasi cel mai inalt turn din lume, Burj Dubai, aflat in constructie tot in Dubai. Acesta are o inaltime de peste 600 de metri.
Jumeira Gardens va fi "un oras in oras" si va avea propriul sistem de transport urban, parcuri de birouri, zone rezidentiale si centre comerciale, iar primele cladiri ar trebui finalizate in al patrulea trimestru al anului 2011, conform comunicatului companiei.

Sursa

7 October 2008