Compania globală de consultanţă imobiliară DTZ Echinox a semnat un parteneriat cu grupul Vitalis Consulting, specializat în consultanţă pentru construcţii şi project management, în vederea livrării de servicii de project management pentru fit-out de birouri şi relocări.

14395-dtz.jpg   „Parteneriatul DTZ - Vitalis vizează în prima fază companiile care sunt în căutarea unui spaţiu de birouri, în vederea relocării sau extinderii, şi pentru care aspectele imobiliare, dar şi logistice, legate de construcţie şi amenajare sunt străine de business-ul de bază şi necesită asistenţă de specialitate. Project managementul asigură optimizarea costurilor, a timpului alocat şi o tranziţie uşoară la noul sediu, care să nu aducă prejudicii afacerii." comentează Mihnea Şerbănescu, Director General al DTZ Echinox

Acest acord se bazează pe o colaborare de tradiţie între cele două companii, pentru proiecte importante precum relocarea Hewlett Packard în Novo Park, unde aceştia ocupă o suprafaţă de 10,000 mp, PTC/ Sema Park şi relocarea Avon în sediul nou din clădirea Eurotower.

   „Ideea acestui parteneriat a venit ca o consecinţă firească a rapoartelor pe care le-am avut periodic în cadrul mai multor proiecte cu DTZ Echinox, proiecte precum PTC, HP etc. Practic, pe segmentul de real estate în care DTZ activează şi unde intermediază o serie de operaţiuni de relocare, etc, colaborarea cu Vitalis Consulting a adus un plus de valoare susţinând partea de management de proiect şi project monitoring. Cu un portofoliu care include, la acest moment, nume precum Holcim, Marsh, BASF, Adama sau Avon, cu o experienţă de mai bine de 5 ani pe piaţa locală şi internaţională, Vitalis Consulting este singura companie românească ce oferă servicii de project management şi project monitoring, dar şi cost management şi servicii specializate. "Principalul atu al Vitalis îl constituie echipa dedicată, cu o puternică orientare către client şi un simţ al pieţei pe care este greu să îl găseşti la o filială locală a unei agenţii internaţionale de profil.", menţionează Florin Popa, Managing Partner la Vitalis Consulting.

   Iniţiativa face parte dintr-un proiect mai amplu, cele două companii propunându-şi să folosească resursele şi experienţa acumulate pentru a furniza clienţilor servicii integrate de project management, cost management şi project monitoring. Clienţii vizaţi sunt ocupanţii/ chiriaşii şi dezvoltatorii pentru project management şi cost management, respectiv investitorii şi băncile, în calitate de finanţatori, pentru project monitoring. (Anexa 1. Descriere servicii)
Note to Editors

   Vitalis Consulting este o companie internationala, lider in domeniul consultantei pe segmentul constructiior si al imobiliarelor. Infiintata in 2006, Vitalis Consulting s-a dezvoltat rapid, avand in Bucuresti o echipa de 16 oameni.
Experienta in proiecte de constructii si suport tehnic este demonstrata de nivelul serviciilor oferite clientilor nostri pana in prezent. Portofoliul partenerilor nostri cuprinde autoritati municipale, banci, corporatii comerciale si industriale, printre care Adama, Echo Investment, Hewlett-Packard, Cefin, Office Solutions Romania, Holcim, SAP, Schneider, Accenture, PTC, BASF, City Bank, Procredit Bank etc. www.vitalis.ro

   DTZ este o companie globala de consultanţă imobiliară, cu birouri în 140 de oraşe din 42 de ţări (acoperind Europa, Orientul Mijlociu si Africa, Asia Pacific şi America). Compania ofera consultanta si expertiza personalizata investitorilor, dezvoltatorilor, ocupantilor din sectorul public si privat si consultanților financiari. DTZ asistă clienții în profunzimea nevoilor acestora, pe toate sectoarele pietei imobiliare, cuprinzand Investitii, Inchirieri si Brokeraj, Administrarea Proprietatilor, Management de Proiect si Consultanta in Constructii, Evaluari, Asset Management, Consultanta si Research. Compania-mama, DTZ Holding plc., a fost listata la Bursa din Londra inca din 1987.

   În noiembrie 2002, după nouă ani de activitate de succes pe piaţa imobiliară din România, Echinox Consulting a încheiat un acord de parteneriat cu compania multinaţională DTZ, una dintre firmele lider pe plan internaţional în domeniul imobiliar, Echinox Consulting devenind reprezentantul local al DTZ sub denumirea de DTZ Echinox. www.dtz.com

Pentru informaţii suplimentare, contactaţi:

Evelina Necula
Head of Marketing Department
Email: [email protected]
Tel: + 40 (0)21 310 31 00


Raluca Bunghez
Marketing Executive
Email: [email protected]
Tel: + 40 (0)21 310 31 00


19 October 2010