DTZ Echinox a intermediat tranzacţia dintre Sanador şi Castrum Corporation pentru închirierea unei clădiri de peste 15.000 mp. În luna septembrie a anului în curs, în locaţia nou închiriată îşi va deschide porţile un spital generalist cu o capacitate de 120 de paturi, în urma unei investiţii de 40 de milioane de euro. 

Clădirea închiriată se află în Bucureşti, pe Strada Sevastopol având o suprafaţă totală de 15.000 mp, din care suprafaţa închiriabilă de 11,735 mp împărţită între corpul A, cu 3,121 mp şi corpul B, cu 8,614 mp. Proiectul beneficiază de asemenea de trei nivele subterane, cumulând 200 de locuri de parcare.

Această tranzacţie este importantă nu numai prin dimensiunea sa, fiind cea mai mare din ultimul an, ci şi prin mesajul pozitiv pe care îl transmite pieţei. Se vede încă o dată că sectorul privat şi-a adaptat activitatea la noile condiţii economice şi este pregătit să intre în acţiune şi să crească în continuare”, a declarat Mihnea Şerbănescu, Director General al DTZ Echinox.

Proprietarul clădirii este Castrum Corporation, companie specializată în construcţii civile şi industriale. Cele mai importante lucrări finalizate sunt închideri de mine, benzinării, hoteluri, clădiri pentru birouri, restaurări de şcoli, drumuri, poduri. Castrum Grup şi-a început activitatea în anul 1992 o dată cu înfiinţarea la Negreşti-Oaş a firmei Castrum Corporation SRL- compania mamă a grupului.

Înfiinţat în anul 2001, Centrul Medical Sanador deţine în prezent trei clinici, două laboratore şi rezerve private situate în Spitalul Clinic de Urgenţă Floreasca. Centrul Medical Sanador oferă întreaga paletă a serviciilor medicale angajaţilor companiilor naţionale şi internaţionale, persoanelor individuale şi familiilor acestora.

Stocul total de spaţii de birouri estimat a fi livrat în 2010 este de cca 245.000 mp închiriabili. Principalele clădiri de birouri având termen de livrare estimat pentru 2010 sunt Platinum Business & Convention Center – 55.000 mp închiriabili, Avrig Business Center – 29.650 mp închiriabili, Swan Office Park (faza 1) – 21.695 mp închiriabili, Lakeview – 19.700 mp închiriabili, Nusco Tower – 17.000 mp închiriabili.


 

7 April 2010