Compania internationala de consultanta imobiliara DTZ Echinox a fost desemnata de BelRom Real Estate sa furnizeze servicii de property management pentru Severin Shopping Center si Botosani Shopping Center. Cu aceste doua proiecte, DTZ isi extinde portofoliul de centre comerciale in administrare, ce curpinde Shopping City Suceava si Shopping City Sibiu.

22634-dtz-echinox-preia-in-property-management-severi.jpgCu cele doua proiecte castigate recent, portofoliul de property management al DTZ Echinox a atins 165.000 mp, cuprinzand de asemenea Shopping City Suceava si Shopping City Sibiu, in proprietatea Argo Real Estate si Baneasa Business Center, 10.379 mp, parte a portofoliului de proprietati al Dinu Patriciu Global Properties.

„Preluarea Severin si Botosani Shopping Center este o consecinta a experientei ample in administrarea de centre comerciale pe care DTZ o detine, dar este de asemenea rezultatul colaborarii apropiate cu grupul BelRom pentru servicii de leasing. Credem cu tarie ca sinergia dintre inchirieri si un management eficient este cheia succesului pe termen lung pentru orice proiect." declara Yves D'Arfeuille, Head of the Property Management Department, DTZ Echinox (foto).

Cu o suprafata totala construita de 19,300 mp Severin Shopping Center este ancorat de hypermarket-ul Carrefour, magazinul de electronice si electrocasnice Altex si operatorul de DIY Bricostore. Galeria comerciala, cu o suprafata de 6,618 mp si peste 17 magazine, gazduieste numeroase branduri locale si internationale precum New Yorker, Deichmann, Leonardo, House of Art, Orsay, Mondex, Takko, Sensiblu, Toyplex etc. Proiectul a fost lansat de compania Bel Rom Real Estate in Septembrie 2010, fiind in acest moment cel mai mare centru comercial din orasul Drobeta Turnu Severin.

Botosani Shopping Center este un alt proiect de retail dezvoltat de compania Bel Rom Real Estate. Centrul are o suprafata totala de 20.000 mp, din care hypermarketul Carrefour acopera aproximativ 7.000 mp. Proiectul este programat a fi livrat in doua etape. Prima parte s-a inaugurat pe 15 noiembrie, anul in curs. Aceasta cuprinde hypermarketul si o galerie comerciala de de 5.600 mp, inchiriata in proportie de 90%. Principalii retaileri din galeria comerciala a centrului sunt Domo, New Yorker, Leonardo, Beauty Mania, Orsay sau Toyplex.In cea de-a doua faza, in 2012, galeria comerciala va fi extinsa cu inca 4,000 mp.

DTZ este acum parte a UGL Services, o divizie a UGL Limited (ASX: UGL). Afacerile combinate ale celor doua entitati constituie a treia cea mai mare companie de servicii de real estate din lume, furnizand clientilor coproprate/ ocupantilor o oferta globala, integrata si completa (end-to-end) si cele mai inalte competente pentru investitii, leasing, property si facility management, project management, evaluari, investment si asset management. Organizatia are 24.000 de angajati permanenti si un personal total de 40,000 de membri, incluzand contractorii, si opereaza in 240 de birouri din 45 de tari.

Fondat in 2004, Bel Rom Real Estate Company este unul dintre principali investitori de pe piata din Romania. Compania a dezvoltat pana in prezent un numar de 6 parcuri de retail ( > 50.000 GLA/ proiect). O serie de alte proiecte in curs de dezvoltare sunt in pregatire in mai multe orase din Romania.


Sursa

13 December 2011