DTZ Echinox a intermediat închirierea a 4000 de mp în clădirea Amera Tower din Cluj de către ING Insurance Central Europe. Începând din iulie 2010, vechea clădire industrială, modernizată de către Amera Grup va găzdui sediul Centrului Regional de Servicii ING Asigurări.

Amera Tower este o modernă clădire de birouri de treisprezece etaje şi este localizată în partea de nord-vest a centrului oraşului, pe fosta platformă industrială Baciu. Proiectul însumează 8,900 de mp, 131 de locuri de parcare şi beneficiază de numeroase facilităţi, precum şi de acces excelent cu mijloacele de transport în comun.

Noul sediu din Cluj va fi viitorul birou al angajaţilor ING Asigurări care asigură suport filialelor din Republica Cehă, Republica Slovacă, Ungaria, Polonia, România, Grecia şi Spania, găzduind operaţiunile de asigurări de tip “back office” şi departamentele financiar, contabilitate şi IT. Aproximativ trei sute de anagajaţi ai ING se vor muta în Amera Tower anul acesta, în timp ce alţi şapte sute se vor alătura echipei pănă în 2013.

 “Această tranzacţie reprezintă un pas important pentru consolidarea încrederii în revigorarea pieţei de birouri din Romania şi suntem mândri că am fost implicaţi în în calitate de consultanţi ai ING”, declară Tim Wilkinson, Joint Managing Director al DTZ Echinox.

În prezent, piaţa de birouri din Cluj-Napoca însumează aproximativ 55,000 de mp suprafaţă închiriabilă, urmând ca în 2010 să mai fie livrată o suprafaţă de birouri cuprinsă între 5,000 şi 10,000 de mp. Cu un stoc de spaţii de birouri relativ redus şi cu o rată de ocupare ridicată (grad de disponibilitate de numai 3-5%), chiriile din locaţiile prime de birouri din Cluj, variază între 13 şi 15 euro/ mp. Oferta de spaţii de birouri din Cluj este concentrată în partea centrală a oraşului. Până în primul trimestru din 2006  stocul de spaţii de birouri era predominant de clasa B, cu suprafeţe închiriabile totale de aproximativ 1000 de mp.

 

17 March 2010