DTZ Echinox anunţă semnarea de către Lagermax-AED a unui contract de închiriere pentru un depozit cu o suprafaţă de 2.230 mp, dotat cu 356 mp de spaţii de birouri la mezanin, în Equest Logistic Centre, ce aparţine companiei Equest Balkan Properties Plc.

DTZ Echinox a oferit companiei Lagermax-AED cea mai buna soluţie, propunând un spaţiu care să se potrivească nevoilor actuale dar şi viitoare ale companiei, oferta  fiind flexibilă şi competitivă.

 Noul sediu Lagermax din Bucureşti oferă flexibilitatea pentru o viitoare expansiune, Lagermax intenţionând să-şi marească suprafaţa în următorul an, oferind astfel şi posibilitatea implementării unui nou proiect care urmăreşte lărgirea ariei de acţiune a serviciilor, ca urmare a relocării Sediului Central într-o noua locaţie, în Arad.


Lagermax-AED România este parte a grupului austriac LAGERMAX şi partener al reţelei IDS din Germania. Compania este specializată în transportul FTL/LTL şi într-o serie de alte servicii conectate la reţele europene, fiind axată pe livrarea pieselor pentru companii din industria auto, cum ar fi Honda, Mazda, Scania, Ford, Land Rover, Jaguar, Volkswagen Gruppe s.a.


Equest Logistic Center face parte din portofoliul companiei Equest Balkan Properties şi este amplasat pe autostrada A1, la 14 de kilometri de centrul Bucureştiului, cu acces direct la autostrada A1 şi la Aeroportul Internaţional Otopeni, prin şoseaua de centură. Parcul industrial este dotat cu facilităţi moderne, atrăgând chiriaşi în toate cele trei clădiri: Clădirea 1, un depozit dotat cu spaţii de birouri are o suprafaţă de 20,308 mp, fiind inaugurată în februarie 2008 şi ocupată integral; Clădirea 2 are o suprafaţă de 18,161 mp şi a fost gata de închiriere în octombrie 2008, fiind ocupată în prezent mai mult de jumătate; Clădirea 3 are o suprafaţă de 18,161 mp, a fost terminată în martie anul curent şi este ocupată 58%.


În mai 2009, DTZ Echinox a intermediat inchirierea a 3200 mp de spaţii de depozitare de către Fresenius Medical Care, în cadrul NordEst Logistic Park, proiect al Immoeast.

Stocul de spaţii de logistică şi depozitare clasa A din Bucureşti a ajuns la 750,000 mp – incluzând aici doar proiectele care au fost/sunt disponibile de închiriat. Aceste depozite sunt consituite în parcuri /centre logistice, marea majoritate a lor concentrându-se în vestul Bucureştiului, pe autostrada Bucureşti Piteşti.


Tranzacţiile realizate anul acesta, până la sfarşitul lunii august au însumat 35.000 – 40.000 mp, un volum considerabil scăzut faţă de anul 2008, când s-au închiriat 200,000 mp în Bucureşti. Tranzacţii de peste 10,000 mp nu au existat în 2009. Rata spaţiilor vacante a crescut şi ea la peste 10%, stocul disponibil pentru închiriere depăşind 75,000 mp. Însă aceste spaţii sunt dispersate şi au suprafeţe variabile între 1,000 - 5,000 mp, cu greu găsindu-se însă suprafeţe compacte de peste 10,000 mp.

16 septembrie 2009