Tranzacţiile de tip sale and leaseback, respectiv vânzarea unei proprietăţi în urma căruia vânzătorul devine chiriaşul acelui imobil, s-ar putea înmulţi în acest an, fiind o modalitate prin companiile pot obţine cash, fără a se împrumuta, apreciază Cristian Ustinescu, reprezentant al DTZ Echinox, citat de Mediafax Business.

sursa foto:adevarul.ro"Am început discuţii timide pentru acest tip de tranzacţii. Sper ca până la sfârşitul anului o parte din valoarea tranzacţiilor imobiliare prognozată de noi, de peste 500 de milioane de euro, să provină din migrarea şi spre alte modalităţi de finanţare a companiilor. Multe companii, în insolvenţă în prezent, ar fi putut fi salvate dacă recurgeau la vânzarea proprietăţilor şi ulterior la închirierea acestora", a declarat Ustinescu, şeful departamentului investiţii al companiei de servicii imobiliare DTZ Echinox.

El a arătat că au fost deja câteva tranzacţii de acest tip, realizate de bănci şi de companii din sectorul serviciilor. Una dintre cele mai mari tranzacţii sale and leaseback ar fi putut fi vânzarea de către Petrom a Petrom City o investiţie de 130 de milioane de euro, dar Ustinescu spune că nu are cunoştinţă că discuţiile ar continua. Citiţi mai multe despre soluţiile alese de companii pentru a face faţă crizei pe www.mediafax.biz.

 



Sursa

23 July 2010