Dezvoltatorul ansamblului Confort City a primit aviz, în 2008, pentru a construi un complex comercial cu birouri şi parcare, pe 12.865 metri pătraţi, iar spre sfârşitul aceluiaşi an, a cerut informaţii privind construirea de locuinţe, în condiţiile în care terenul se afla între două gropi de gunoi.

26726-confort-city.jpg"În 2008, Direcţia de Sănătate Publică Ilfov a dat autorizaţie sanitară reprezentanţilor dezvoltatorului pentru construirea unui complex comercial, birouri şi parcare - imobil cu parter şi 14 etaje, pe o suprafaţă de 12.865 de metri pătraţi. În septembrie 2008, tot la DSP Ilfov, a fost primită o adresă din partea aceloraşi persoane, prin care ni se cereu lămuriri pentru un amplasament de locuinţe între cele două gropi de gunoi", a declarat miercuri, pentru MEDIAFAX, directorul executiv al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Ilfov, Dănuţ Crăciun.

Potrivit sursei citate, DSP Ilfov a spus că distanţa dintre terenul pe care s-a construit şi una dintre gropile de gunoi de 1.200 de metri, iar faţă de cealaltă, de 1.700 de metri. "Asta însemna că distanţa era mai mare decât cea minimă prevăzută de lege, de 1.000 de metri", a mai spus reprezentantul DSP Ilfov.

Şi locatarii complexului Confort City au solicitat DSP Ilfov date privind distanţa legală faţă de cele două gropi de gunoi. "Locatarii au fost înştiinţaţi că blocul se află la o distanţă normală de cele două gropi de gunoi", a mai spus directorul executiv de la DSP Ilfov.

Tot la DSP Ilfov au fost solicitate probe privind calitatea apei din zonă, iar rezultatele de laborator au arătat că aceasta se încadrează în parametrii normali, a mai spus Dănuţ Crăciun, care a precizat că a fost numit la conducerea DSP Ilfov după eliberarea avizului.

Un bloc din ansamblul rezidenţial Confort City a fost afectat, marţi, de un incendiu izbucnit la mansardă, în urma căruia câteva zeci de apartamente au fost distruse.

Complexul Confort City, deţinut de fraţii Robert şi Ionuţ Negoiţă, este format din 12 blocuri cu 1.680 de apartamente, la care se adaugă parcări, două minimarketuri, o grădiniţă, locuri de joacă pentru copii şi parcuri.

Ansamblul rezidenţial, dat în folosinţă în 2010, este situat în Popeşti-Leordeni, la graniţa cu Capitala, la 7,6 kilometri de Piaţa Unirii şi 6,3 kilometri de Parcul Tineretului.

 

Sursa

4 October 2012