Compania de dezvoltare imobiliară AFI Europe, proprietarul mallului AFI Palace Cotroceni din Bucureşti, a ajuns la un grad de ocupare de 50% pentru prima clădire a proiectului de birouri AFI Park Cotroceni după ce a închiriat spaţii de aproape 5.000 de metri pătraţi firmelor din industria IT Microchip şi Endava.

25381-chr1046.jpgAFI a semnat recent contractul pentru închirierea a două etaje (2.400 mp) firmei Endava, după ce în luna mai anunţase atragerea în clădire a firmei Microchip, care va ocupa de asemenea două etaje în proiect.

Finalizarea clădirii este programată pentru luna au­gust a acestui an, investiţia de circa 20 mil. euro în proiect fiind susţinută printr-un credit de 13,4 mil. euro obţinut de la UniCredit.

"Cu ocazia semnării con­tractului pentru Endava, am atins o rată de preînchiriere de 50% pentru prima clădire de birouri", afirmă David Hay, CEO al AFI Europe România, companie care îşi va muta de asemenea birourile într-un spaţiu din clădirea cu zece etaje.

Chiria medie solicitată pentru această clădire este de circa 15 euro/metrul pătrat lunar, pentru etajele superioare ale imobilului şi pentru spaţiile mai mici fiind solicitate valori mai mari.

AFI Europe intenţionează să dezvolte cinci clădiri de birouri în jurul mallului de la Cotroceni, a doua fiind programată spre finalizare la începutul anului 2014.

Proiectul se adresează în special companiilor din zona IT, în condiţiile în care campusurile universitare de la Politehnică, Grozăveşti şi Regie se află la doar câteva minute distanţă.

Pe lângă investiţia în acest proiect de birouri, AFI Europe a mai început lucrările şi la un centru comercial la Ploieşti şi plănuieşte pentru acest an demararea unei investiţii într-un alt proiect comercial pe platforma Laromet din zona Bucureştii Noi. Per total, AFI Europe, companie controlată de miliardarul israelian Lev Leviev, a investit aproximativ 500 mil. euro în piaţa imobiliară locală.

 

Sursa

21 June 2012