Domeniul construcţiilor, unul dintre cele mai sensibile în faţa crizei economice, a intrat într-o perioadă de creştere. Cifrele arată un avans constant al segmentului, iar liderii din industrie sunt de părere că acest trend se va păstra şi în viitorul apropiat.

24041-constructii.jpgLiderii din domeniul construcţiilor se aşteaptă la o creştere a activităţii în industria prelucrătoare şi construcţii, pentru perioada martie-mai. Potrivit Institutului Naţional de Statistică, urmează să crească atât volumul producţiei, cât şi numărul de angajaţi. Este vorba de un procent estimat de 19%, pentru creşterea volumului construcţiilor şi un plus de 1%, în cazul numărului angajaţilor. În ceea ce priveşte stocul de contracte şi comenzi, pentru preţurile lucrărilor de construcţii se preconizează un avans moderat (solduri conjuncturale +12%, respectiv +9%.

Concluziiile au fost obţinute prin intermediul unor anchete de conjunctură, în urma estimărilor făcute de manageri cu privire la tendinţele activităţii economice. Anchetele indică soldul conjunctural, obţinut ca diferenţă între procentajul managerilor care au ales varianta pozitivă a fenomenului şi procentajul celor care au indicat varianta negativă.

CITEȘTE ȘI: Lucrările la autostrada Timişoara-Lugoj merg mai repede decât planul, dar tronsonul Lugoj-Deva este mult rămas în urmă

 

 

28 March 2012