Populaţia celui mai mic oraş din Statele Unite ale Americii s-a dublat ieri, după ce doi oameni de afaceri misterioşi din Vietnam au câştigat micul sătuc la licitaţie pentru 900.000 de dolari.

24254-untitled-2.jpgCirca 12 ofertanţi s-au adunat în jurul singurei afaceri din Buford, statul Wyoming, care constă într-o benzinărie, o casă cu trei dormitoare şi câteva clădiri exterioare întinse pe patru hectare de teren de-a lungul şoselei 80.

Licitaţia a început la 100.000 de dolari şi a escaladat imediat. Ofertanţii câştigători au fost ascunşi imediat de organizatorii licitaţiei, care nu i-a lăsat să vorbească cu presa.

Singurul locuitor al oraşului, Don Sammons, a urmărit acţiunea de pe trotuar. El s-a mutat în Buford în 1980 cu soţia şi fiul său. Soţia i-a murit în 1995, iar fiul său s-a mutat în 2007. Sammons cumpărase orăşelul în 1990. El şi-a reţinut lacrimile după ce organizatorii licitaţiei au declarat oraşul vândut.

„Nu ştiu când mă va lovi. Am trăit aici jumătate din viaţa mea. Sunt o persoană emoţională şi sper să o scot la capăt ca un adult“, a spus acesta.

Tonjah Andrews, un agent imobiliar din Cheyenne angajat să reprezinte localnicul, nu a vrut să facă publice numele cumpărătorilor. Ea a spus că unul dintre afacerişti a zburat din Vietnam după ce a aflat de licitaţie dintr-o ştire online. Aceasta nu a vrut să comenteze cu privire la intenţiile câştigătorului.

Sammons şi-a cumpărat o casă în Windsor, Colorado, pentru a fi mai aproape de fiul său şi intenţionează să scrie o carte despre cei 32 de ani petrecuţi în Buford. El spune că îi va lipsi oraşul cu un singur locuitor, dar nu va simţi lipsa panoului care avea faţa lui pe el şi care a devenit un semn familiar pentru şoferii care treceau pe şoseaua 80. Buford este localizat la jumătatea distanţei dintre localităţile Laramie şi Cheyenne şi este al doilea cel mai vechi oraş din stat.

 

Sursa

7 April 2012