Românii mai au la dispoziţie doar o săptămână pentru a încheia asigurarea obligatorie a locuinţei, respectiv până la 15 iulie.

19651-4.jpgDupă acest termen, ei riscă să fie sancţionaţi de primari cu amenzi cuprinse între 100 şi 500 de lei. Până la finele lunii iunie, doar un sfert din cei opt milioane de proprietari din România erau asiguraţi printr-o poliţă obligatorie sau facultativă.

Pool-ul de Asigurare Împotriva Dezastrelor (PAID), compania care emite poliţele de asigurare obligatorie, a încheiat până la 30 iunie aproximativ 575.000 de poliţe de asigurare obligatorie. O poliţă obligatorie costă 10 sau 20 de euro în funcţie de tipul locuinţei şi acoperă daunele produse de cutremure, inundaţii sau alunecări de teren în limita a 10.000 şi respectiv 20.000 de euro.

Potrivit legii, proprietarii care au încheiat o asigurare facultativă care acoperă cele trei riscuri nu mai sunt obligaţi să cumpere şi o poliţă. Companiile care încheie poliţe de asigurare obligatorie a locuinţei sunt Groupama, Astra Asigurări, Uniqa Asigurări, Generali, Ardaf, Euroins, Carpatica Asig, Grawe România, Credit Europe Asigurări, ABC Asigurări, Certasig, City Insurance şi Platinum Asigurări.


Sursa

11 July 2011