Bucuresti, 30 Iunie 2009 - Cel mai recent sondaj efectuat de site-ul de recrutare Myjob releva ca un procent nesemnificativ de romani – 3,26% – au veniturile necesare pentru obtinerea unui credit imobiliar in cadrul noului program lansat de Guvern.

Doar 3,26% dintre romani pot accesa programul “Prima casa”In schimb, peste o treime dintre participantii la sondaj – 33,52% – declara ca nu au un salariu atat de mare incat sa beneficieze de “Prima casa”, iar 11,13% nu vor accesa programul pentru ca nu au siguranta jobului actual.

Doar 1,29% conteaza pe o marire de salariu pentru a-si putea cumpara o locuinta in acest fel, in timp ce 4 procente declara ca numai impreuna cu partenerul/a de viata se incadreaza in conditiile impuse de statul roman si bancile partenere. Totodata, 46,8% dintre respondenti au declarat ca sunt nevoiti sa-si schimbe actualul job si cauta un loc de munca.

Sondajul a fost efectuat online la nivel national in perioada 24-29 iunie 2009, pe un esantion reprezentativ de peste 2700 de respondenti. Dintre acestia, 44% au studii superioare si postuniversitare si alti 23 % au absolvit o forma de invatamant postliceala. 55% dintre participantii la sondaj sunt barbati si doar 45% femei, iar ca grupa de varsta, majoritari sunt cei intre 21 si 35 de ani (58% dintre respondenti). In acest segment, 29% motiveaza ca nu pot accesa programul “Prima casa” din cauza salariului mic, iar 8% afirma ca nu au siguranta jobului.

Myjob.ro este de peste 7 ani in topul site-urilor de recrutare din Romania.