Compania AFI Development, controlată de magnatul israelian Lev Leviev (foto), a raportat o pierdere netă aferentă primelor nouă luni ale acestui an de 53,9 mil. dolari, în comparaţie cu un profit net de 217,1 mil. dolari în perioada similară a anului trecut, potrivit raportului financiar al societăţii.

15169-lev_leviev_3fd7b277d8.jpgVeniturile companiei au crescut, în perioada analizată, cu 15% la 53,9 mil. dolari, influenţate de încasări mai mari din chirii şi din vânzarea unor proprietăţi rezidenţiale.

Pierderea brută cauzată de reevaluarea activelor a fost de 49,8 mil. dolari, comparativ cu un profit de 285 mil. dolari în primele nouă luni din 2009.

Compania prezintă însă disponibilităţi băneşti solide, respectiv 110,3 mil. euro în cash şi are potenţial pentru creşteri viitoare conduse de îmbunătăţirea vânzărilor rezidenţiale şi de veniturile din chirii.

Cel mai important proiect al AFI Development, Mall of Rusia din Moscova, va fi inaugurat la începutul lunii viitoare, dată până la care compania speră să închirieze 75% din spaţiul disponibil. Gradual oficialii AFI estimează că toate cele 390 de magazine disponibile vor fi contractate în primul trimestru al anului viitor.

AFI Development este divizia Africa-Israel Investments dedicată zonei Rusia şi a Comunităţii Statelor Independente (CSI). Grupul este prezent şi în România prin intermediul AFI Europe care are în proprietate mall-ul Afi Palace Cotroceni.


Sursa

19 November 2010