Directorul general al Cesarom, Christian Morath, de 47 ani, a fost schimbat de către acţionarul majoritar Lasselsberger în urma unei şedinţe fulger ce a avut loc săptămâna trecută la Bucureşti, potrivit unor surse din piaţă.

21385-christian_morath_94625000.jpgLasselsberger a cumpărat în 2004 fabrica de plăci ceramice de la Cluj-Napoca.

MONEY.ro a contactat compania în încercarea de a vorbi cu noul director Kurt Ternegg, dar acesta nu a putut fi găsit, aflat fiind într-o vizită la fabrica din judeţul Cluj împreună cu directorul operaţional Eduard Măcărescu.

Surse din piaţă spun că acţionarii au prezentat schimbarea lui Morath ca o demisie din proprie iniţiativă, instalându-l în funcţie pe Kurt Ternegg. La întâlnire s-a mai discutat şi modul de derulare al anumitor operaţiuni şi contracte din cadrul grupului. Aceleaşi surse spun că în perioada următoare ar putea fi schimbată întreaga echipă de management, cei vizaţi în mod special fiind Eduard Măcărescu - director operaţional, dar şi directorul fianciar şi juristul companiei. Eduard Macarescu (30 ani) a mai lucrat cu Christian Morath şi înainte de Cesarom, în conducerea distribuitorului de plăci ceramice Delta şi pentru retailerii Plus şi Rewe.

În plus, se pare că firma a avut o fluctuaţie mare de personal în ultima perioadă. Directorul de producţie al unităţii Sanex Cluj Napoca a fost schimbat de două ori într-un an, afirmă surse din interiorul fabricii clujene. Înlocuiri au avut loc şi la vârful departamentelor de achiziţii, logistica sau resurse umane. De asemenea, negocierile salariale cu sindicatele nemulţumite de contractul colectiv de muncă, avansează cu dificultate.

Fostul director, Christian Morath anunţase în luna mai a acestui an un plan de investiţii de 14 mil. euro pentru extinderea capacităţii de producţie de la Cluj-Napoca. Cesarom produce 6,5 milioane de metri pătraţi de plăci ceramice pe an şi a înregistrat o cifră de afaceri de 38,5 milioane euro în 2010.


Sursa

6 October 2011