Black Sea Global Properties Limited (BSGP), firma controlata de Dinu Patriciu, a depus oferte pentru pachetele majoritare de actiuni la doua companii de investitii in real-estate.

Dinu Patriciu, la cumparaturi in Europa: oferte pentru doua companii imobiliare din Germania si Europa CentralaRutley European Property Limited, companie specializata pe investitii in spatiile comerciale din Europa Centrala, si Deutsche Land, companie axata pe tranzactii imobiliare in Germania, sint listate pe Bursa de la Londra.

Ofertele au fost facute publice printr-un comunicat remis redactiei de compania de comunicare FD, si au aparut ulterior pe site-urile celor doua companii: Rutley European Property Limited si Deutsche Land.

BGSP a depus o oferta pentru achizitionarea a 100% din actiunile Rutley. Oferta pentru Rutley European este de 6 pence/actiune, capitalul Rutley fiind evaluat la 12.550.000 de lire sterline.

Valoarea de piata a companiei a fost evaluata la 446,578,000 lire sterline, inluzind o datorie neta de 434,023,000 (valoare la 31 decembrie 2008).

Reamintim ca Black Sea Global Properties a cumparat la inceputul lui 2009 pachetul majoritar al fondului de investiţii imobiliare Fabian.

Sursa

12 iunie 2009