Ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului, Elena Udrea, a declarat joi, intr-o conferinta de presa, ca autoritatile publice locale vor putea reabilita fatadele cladirilor private, cu fonduri proprii, urmand ca apoi sa recupereze banii de la proprietari, inclusiv prin executare silita, adaugand ca Romania are trei milioane de apartamente, din care au fost reabilitate anul trecut 24.000 de apartamente, precizeaza NewsIn.

15007-1289469876.jpg"Avem un proiect de lege, este gata, probabil ca va fi discutat miercuri in Guvern, pentru reabilitarea fatadelor, prin care vom obliga proprietarii de imobile sa reabiliteze fatadele, acolo unde este cazul, cu sprijinul statului.

Autoritatile publice locale vor putea reabilita cladirile private din bugetul propriu urmand sa recupereze banii de la proprietari, inclusiv prin executare silita, potrivit unui proiect de lege al MDRT", a spus Elena Udrea.

In ceea ce priveste proiectul de reabilitare termica al blocurilor de locuinte, ministrul s-a aratat nemultumita de ritmul in care se desfasoara aceste lucrari.

"Romania are trei milioane de apartamente. Anul trecut s-au reabilitat termic 24.000 de apartamente.

In ritmul acesta, in minim o suta de ani le terminam pe toate.

Am preluat propunerea constructorilor, am gandit un program nou, OUG nr. 69/2010, prin care am introdus posiblitatea ca asociatiile de proprietari, dar si proprietarii de locuinte unifamiliale sa isi poata reabilita termic locuintele prin credite garantate de stat.

Lucram cu CEC si Banca Comerciala Romana (BCR).

Inca nu are succesul pe care am contat", a afirmat Udrea.

In opinia ministrului Dezvoltarii Regionale si Turismului, acest program nou le da posibilitatea proprietarilor sa controleze pretul lucrarilor.


Sursa

11 November 2010