Presat de creditori, dezvoltatorul ansamblului My Dream Residence de pe şoseaua Pipera Tunari şi-a cerut insolvenţa. Astfel, dezvoltatorul Plus Development speră să-i fie aprobată intenţia de a se pune pe picioare prin intrarea în reorganizare judiciară.

sursa:zf.roPe de altă parte, datoriile scadente ale Plus nu sunt către bancă şi în plus, dezvoltatorul are la rându-i, bani de recuperat de la alţii.
„În scopul protejării proiectului, dezvoltatorul a solicitat deschiderea procedurii insolvenţei, cu intenţia de a propune un plan de reorganizare, plan ce urmează să fie votat de către creditori. Ar urma ca activitatea debitoarei să fie reorganizată conform acestui plan şi cu urmărirea achitării creanţelor creditorilor”, a declarat Raluca Năstase, avocat la Biriş Goran SCA, firmă care apără dezvoltatorul Plus. În mare parte, ansamblul este finalizat, urmând a se mai lucra la anumite finisaje, terase, remedieri (gen uşi de schimbat sau gresie ruptă).

S-a încheiat de asemenea un procesul verbal cu Primăria Voluntari astfel încât tot ansamblul rezidenţial a fost înregistrat din punct de vedere fiscal. Cu toate acestea, dacă nu ar fi existat probleme şi amânări din partea constructorului şi a dezvoltatorului, finalizarea ar fi trebuit să aibă loc deja în august 2008.

Dintre cele 183 de apartamente ale complexului, există mai multe antecontracte de vânzare cumpărare pentru care s-au plătit avansurile stipulate iar în unele cazuri s-a şi efectuat recepţia. Restul de bani al acestor apartamente ar urma a se încasa la momentul vânzării.

Constructorul B&A Construcţii invocă facturi neplătite de dezvoltatorul Plus Development care, la rându-i, este printre creditorii constructorului, acesta din urmă aflat în reorganizare judiciară. Şi constructorul şi-a cerut cu puţin timp în urmă insolvenţa iar în prezent este în reorganizare judiciară.

Cât îi priveşte pe actualii sau viitorii cumpărători, „nimeni nu are interesul să conteste contractele de vânzare cumpărare care s-au făcut până acum într-un mod foarte avantajos şi nici pentru vânzările viitoare nu văd de ce ar exista probleme. 

Sursa

8 December 2009