Firma care a preluat proiectul imobiliar Laguna Residence situat pe malul Lacului Tei din Capitală, GEA International Development, promite că va finaliza primele 140 de apartamente la sfârşitul acestui an.

Compania susţine că tranzacţia prin care GEA Prasa International Construct a transferat afacerea către GEA International Development semnifică separarea celor doi asociaţi, respectiv GEA şi Prasa. Noul proprietar susţine că a obţinut finanţare pentru continuarea construcţiei şi urmează să semneze cu o bancă pentru un credit în valoare de 10 milioane de euro. Faza a doua a proiectului va fi realizată abia anul viitor.

În legătură cu procesele care se află în acest moment pe rol, reprezentanţii firmei spun că sunt în soluţionare. „Aproape toată lumea care ne-a dat în judecată a mers cu negocierile cu noi, în paralel", susţine Tomas Manjon, reprezentant al GEA International Development.

Proiectul este în întârziere

Până acum, investiţia în Laguna Residence se ridică la peste 30 de milioane de euro din care 25% provin de la cumpărătorii apartamentelor. „Nu se pune problema să scăpăm de creditori. Firma funcţionează ca şi până acum, iar lucrările de construcţie vor continua", dă asigurări Tomas Manjon. Potrivit acestuia, clienţii care au achiziţionat apartamente în complex au primit discount-uri de până la 30% din preţul pentru care au semnat.










Sursa

25 May 2010