Copper Beech Capital, vehiculul investiţional care trebuia să dezvolte proiectul imobiliar Blue Tower din cartierul bucureştean Colentina, a intrat în insolvenţă după ce, la mijlocul acestei luni, Tribunalul Bucureşti i-a aprobat solicitarea.

Potrivit administratorului judiciar Arin Stănescu, dezvoltatorul avea nevoie de mai puţin de cinci milioane de euro, din cele 30, cât însemna investiţia totală, pentru finalizarea Blue Tower, dar, nemaiavând resurse proprii, a preferat să intre în insolvenţă şi să pună la punct un plan de reorganizare a companiei

"Aveau un proiect finalizat în proporţie de 80%, Blue Tower, însă, din cauza crizei şi a climatului economic dificil, nu mai pot finaliza restul construcţiei din resurse proprii, şi atunci au cerut insolvenţa, pentru a stabili un plan de reorganizare. Acum urmează să identifice posibilităţile de rezolvare a acestei situaţii dificile", a declarat Stănescu pentru Business Standard.

Acesta a explicat că solicitarea intrării în insolvenţă nu era cea mai bună soluţie, dar era singura la care putea apela, în condiţiile în care vânzările de apartamente au scăzut semnificativ. "Dacă ar fi continuat vânzările, poate ar fi reuşit.

Dar, cum oamenii n-au reuşit să mai acceseze credite, nici ei n-au mai avut cui să vândă", a mai spus acesta. Stănescu nu a putut spune la cât se ridică nivelul datoriilor Copper Beech Capital, nefiind stabilită încă întâlnirea cu creditorii.

"Nu pot să spun cât anume datorează Copper Beech, dar cel mai mare creditor este o instituţie financiară. Paşii următori sunt notificarea creditorilor şi stabilirea modului în care vom rezolva această situaţie", a mai spus acesta. Copper Beech, controlat de grupul cu acelaşi nume, înregistrat în Cipru, era considerat acum doi ani unul dintre cei mai mari dezvoltatori imobiliari din România.

Sursa

27 October 2009