La Târgul Naţional Imobiliar de la Palatul Parlamentului se găsesc aceleaşi oferte ca în urmă cu câteva luni. Lipsesc însă reducerile şi promoţiile.

Locuinţele noi sunt la fel de scumpe ca în urmă cu două- trei luni.

Fără reduceri sau promoţii pentru a-şi atrage clienţii, dezvoltatorii imobiliari ţin la preţurile lor şi poartă, din târg în târg, aceleaşi oferte.

Este cazul şi ultimei expoziţii de profil - Târgul Naţional Imobiliar (TNI) ce se desfăşoară, până duminică, la Palatul Parlamentului din Capitală.

Şi clienţii s-au prins de lipsa de strategie şi iniţiativă, motiv pentru care se cam lasă aşteptaţi.

Târgurile, un prilej de promenadă

Celebra garsonieră de 34.000 de euro, care surprindea piaţa în urmă cu un an, stă şi acum la vânzare, alături de locuinţele cu suprafeţe generoase din zona Orhideea - la preţuri de 1.190 de euro/ metrul pătrat şi vilele de peste 200.000 de euro din Austrian Village, complexul de lângă Buftea.

„Au fost deja mai multe târguri în această toamnă şi clienţii au studiat oferta. Sigur că sunt aceleaşi produse, doar nu le facem din hârtie", spune Mariana Solovei, project manager la Apulum 94, încercând să explice de ce coridoarele dintre standuri erau, ieri dupăamiază, aproape goale.

Nici entuziasmul expozanţilor nu mai e la fel de mare

ca la ediţiile trecute. „Nu am venit neapărat să vindem, am venit ca să fim prezenţi în piaţă. Am vândut deja aproape 50% din proiect, care va fi predat integral la finele acestui an", afirmă Robert Cerbu, consilier de vânzări la complexul Doamna Ghica, din cartierul bucureştean Colentina.

Sursa

16 November 2009