Dezvoltatorii de penthouse-uri nu s-au lăsat intimidaţi de criza financiară şi de scăderea pieţei imobiliare şi spun ca nu se pune problema reducerilor de preţuri. Mai mult chiar, speră ca revenirea tranzacţiilor în sectorul rezidenţial să le aducă din ce în ce mai mulţi potenţiali clienţi.

penthouse

"Nu cred că se pune problema scăderii preţurilor la astfel de locuinţe. Clienţii de penthouse-uri sunt oameni care înţeleg valoarea unei astfel de reşedinţe şi care dispun de un buget destul de mare", spune Atena Ţiplic, directorul de vânzări al proiectului Asmita Gardens din Capitală.

De aceeaşi părere este şi Valentin Tănase, vicepreşedinte Platinum Group - dezvoltatorul proiectului Vitan Platinum Towers - care afirmă că preţurile, deşi mari, sunt la acelaşi nivel cu standardele de construcţie, iar negocierile nu pot fi decât minime.

Penthouse-urile se vând ultimele

Cei doi dezvoltatori au, pe lângă politica preţurilor, şi aceeaşi strategie în ceea ce priveşte vânzarea. "Încă nu promovăm şi nu vindem locuinţele de lux", spune Valentin Tănase.

Motivul este foarte simplu. "Nu puteam scoate la vânzare un astfel de apartament pentru un client cu venituri peste medie şi să îl aducem să se mute pe un şantier", spune Atena Ţiplic.

Astfel, atât Asmita cât şi Platinum Group aşteaptă finalizarea şi livrarea proiectelor pentru a pune la vânzare locuinţele de lux situate la ultimele etaje ale clădirilor.

Sursa

28 august 2009