Secretarul de stat Sorin Munteanu s-a întâlnit astăzi, la sediul MDRT, cu Excelenţa Sa Martin Eichtinger, Ambasadorul Austriei în România şi cu doamna Petra Stolba, Director General al Oficiului Naţional de Turism al Austriei.

sursa: www.acestasunt.euÎn cadrul întrevederii, s-a subliniat importanţa colaborării în ceea ce priveşte dezvoltarea de programe turistice comune şi promovarea acestora, care să contribuie la creşterea circulaţiei turistice dintre cele două ţări.

În acest context, se poate pune accent pe turismul de croazieră pe Dunăre, produs care în prezent se bucură de succes printre turiştii austrieci.

În acest sens, Secretarul de Stat Sorin Munteanu a vorbit despre atenţia pe care MDRT o acordă zonei Dunării, prin includerea acesteia în Strategia Naţională de Dezvoltare a Ecoturismului şi prin sprijinirea proiectelor care presupun amenajarea de porturi turistice.

Sorin Munteanu a salutat deschiderea la Bucureşti a biroului de promovare turistică a Austriei şi a menţionat buna colaborare dintre ONT Austria şi biroul de informare şi promovare turistică a României de la Viena.

 

 

9 February 2010