Acesta a ridicat un bloc de locuinte in Sinaia fara sa respecte standardele de calitate Cumparatorii inselati nu mai au pe cine sa traga la raspundere pentru ca firma de constructii a fost radiata.

Blocul care a atras atentia asupra com­binatiilor inselatoare derulate de familia primarului Oprea cu deputatul Boureanu se asaza pe ca­la­podul afacerilor imobiliare de­ru­late de politicieni cu complicitatea pri­marilor. Initial a fost o licitatie pentru achizitia terenurilor de la „Furnica", iar ulterior fir­mele castigatoare s-au apucat de construit fiecare dupa cum a avut chef, fara a mai pastra specificul statiuniiUna dintre firmele castigatoare ii apar­tinea familiei primarului de la Sinaia, Vlad Oprea, Privacons SRL. Firma a executat un bloc de locuinte, iar apartamentele au fost valorificate de firma CVS Constructii si Imobiliare SRL, apartinand deputatului Cristian Boureanu si parintilor primarului Oprea.

Practic, prima firma a construit blocul, iar CVS Constructii si Imobiliare SRL a facut receptia lucrarii fara a tine cont de parerea proprietarilor.

Am aflat ca apartin aproape in totalitate deputatului Boureanu Cristian si primarului din Sinaia, Oprea, sau familiei acestuia, mama si tata, plus o administratoare Violeta Prujoiu, care era paravanul lor. O parte din teren a fost revandut, dupa ce ni se spusese ca apartine blocului, iar acum au si construit alta investitie pe care au vandut-o. Dupa preluare, am constituit Asociatia de proprietari si am constatat ca dezvoltatorul si an­treprenorul nu mai vor sa termine nimic. Toate actele de receptie au fost semnate de cele do­ua firme fara sa ne consulte, in termenii pre­vazuti de lege, ca si cum CVS era in continuare pro­prietar, desi le vanduse catre noi si noi aveam si o asociatie de proprietari", arata Georgeta Adam, care mai subliniaza ca afacerile familiei Oprea cu deputatul Boureanu se tin lant si in alte imprejurari, deputatul fiind obiectul unor van­zari de terenuri dubioase in Sinaia.

In luna ianuarie (2007 - n.r.) am sesizat in scris toate firmele in cauza, respectiv Camas SRL, Pri­vacons SRL si CVS Constructii si Imobiliare Bu­curesti. Singura care a raspuns a fost CVS, bi­ne­in­teles degrevandu-se de orice raspundere. Am se­sizat in cele din urma Inspectia pentru cons­truc­tii Prahova, de la care am primit raspunsul final «deoarece la 15.01.2007 s-a semnat receptia fi­na­la fara nicio obiectiune, ramane sa va adresati ins­tantelor de judecata»", explica o alta pagubita, Mariela Pascu. Blocul este un veritabil izvor de apa, iar atunci cand ploua, la parter este aproape imposibil de lo­cuit. „Pe partea noastra nu sunt infiltratii, asa cum sunt la vecinul nostru de palier care ne-a lasat cheia sa lasam usa deschisa pentru a intra aerul sa usuce peretele.

 



Sursa

7 June 2010