42 de deputaţi israelieni au lansat un apel - marţi - în favoarea construirii câtorva zeci de mii de locuinţe în Cisiordania şi în Ierusalim pentru a rezolva criza locuinţelor, informează AFP, citând surse parlamentare.

20170-protest_3128089532.jpg'Implantaţiile în Iudeea-Samaria /Cisiordania/ oferă soluţia ideală pentru a depăşi penuria de locuinţe', a afirmat deputatul Arye Eldad din Uniunea Naţională /partid de extremă dreaptă al opoziţiei/, în cursul prezentării în Parlament a unei petiţii adresate premierului Benjamin Netanyahu.

Printre semnatari figurau mai mulţi membri de marcă ai Likud /partidul lui Netanyahu/, ca Moshe Kahlon /ministrul comunicaţiilor/, Michael Eytan /ministrul serviciilor publice/, Yossi Peled /ministru fără portofoliu/, Yuli Edelstein /ministrul informaţiei şi diasporei/. Daniel Hershkowitz, ministrul ştiinţelor şi lider al mişcării de extremă dreaptă Căminul evreiesc, precum şi cinci parlamentari din Kadima /principalul partid din opoziţie, centrist, condus de Tzipi Livni/ figurau de asemenea printre semnatari.

De la jumătatea lunii iulie o mulţime de israelieni participă la 'revolta corturilor' împotriva exploziei preţurilor locuinţelor şi chiriilor. Manifestaţii cotidiene au loc în mai multe oraşe în timp ce conducătorii acestei mişcări de protest spontan au început să redacteze marţi o listă a revendicărilor lor care includ de asemenea sănătatea, educaţia şi alte probleme sociale.


Sursa

4 August 2011