Pasajul Băneasa a fost deschis circulaţiei. Deschiderea era stabilită iniţial pentru ziua de 1 Decembrie, dar autorităţile s-au grăbit un pic.

foto:click.ro"Pentru că weekend-ul acesta românii vor avea o vacanţă prelungită, am hotărât să dăm drumul pasajului mai repede, chiar dacă mai sunt mici lucrări de făcut pe la trotuare şi reglajul semafoarelor", a declarat minsitrul Transporturilor Radu Berceanu care a participat la inaugurare alături de premierul interimar Emil Boc.

După inaugurare, pe sensul de intrare în Bucureşti dinspre Ploieşti se circulă cu mare dificultate, formându-se cozi de maşini în pasaj. Pe celălalt sens, circulaţia se desfăşoară normal.

Pasajul are o lungime de 1,259 kilometri şi se află la intersecţia Drumului Naţional 1 cu bulevardul Aerogării şi bulevardul Ion Ionescu de la Brad, lucrările fiind finanţate de la bugetul de stat.

În 2007, când a fost semnat, contractul avea o valoare de 9,7 milioane euro, ulterior ajungând la 13,11 milioane euro din cauza unor lucrări suplimentare, precum iluminarea pasajului şi separatoarele de sensuri.

Proiectul a fost lansat în 2007, iar autorităţile afirmau atunci că lucrările vor fi gata până la sfârşitul anului 2008. După o perioadă de pauză, lucrările au început efectiv abia anul trecut în mai şi ar fi trebuit să fie finalizate un an mai târziu, respective anul acesta în mai. Ulterior, autorităţile au anunţat un nou termen limită, data de 1 decembrie 2009.

 

30 November 2009