Fără condiţii de creditare bătute în cuie! Asta propune Be Igloo. Altfel spus, modalităţi flexibile de finanţare, care sunt văzute de reprezentanţii fondului Romania Invest ca o soluţie de ieşire din criză. Nu sunt vorbe goale.

Pe 1 Iulie se da startul unui nou program de finantareProgramul "Credite garantate" va începe peste doar câteva zile, pe 1 iulie şi presupune acordarea de împrumuturi din banii fondului persoanelor care nu îndeplinesc condiţii pentru obţinerea unui împrumut bancar.

"Analizele noastre asupra pieţei imobiliare româneşti şi contactul direct cu oamenii care îşi doresc să cumpere o locuinţă ne-au convins de faptul că singura problemă a acestei pieţe sunt modalităţile neflexibile de finanţare. Venim zilnic în contact cu oameni care au nevoie de o locuinţă, care prospectează piaţa sau care chiar îşi aleg ansamblul rezidenţial unde ar vrea să locuiască.

 De fiecare dată aceste poveşti, ai căror protagonişti sunt, de cele mai multe ori, familii tinere, se sfârşesc la fel: banca nu le acordă un împrumut, veniturile lor cumulate nu îndeplinesc condiţiile etc ", explică Bjorn Hauge, Country Manager  al fondului de investiţii Romania Invest.

Este evident că actuala criză imobiliară a avut efecte diferite asupra dezvoltatorilor şi investitorilor din România. În timp ce unii s-au speriat şi au preferat să renunţe, să vândă şi să se reprofileze, alţii au văzut situaţia nou creată ca pe o provocare ce le dă şansa de a cumpăra la preţuri reduse.

"Cu acordul celor 500 de investitori norvegieni şi cu ajutorul mai multor bănci, am reuşit să punem la punct un program de finanţare prin care oamenii chiar să aibă acces la achiziţia de locuinţe. Nu le vom impune condiţii, ci vom lucra după situaţia în care se află ei; dacă au doar 10% avans, dar îşi permit să plătească ratele, de ce nu? In mare, ne adaptăm nevoilor clienţilor şi acţionăm de partea lor; încercăm să le rezolvăm problemele financiare astfel încât situaţia să se stabilizeze, tocmai pentru că vrem să lucrăm pe o piaţă stabilă, nu să obţinem un profit imens într-un timp scurt şi apoi să plecăm acasă" , a precizat Zvik.

Romania Invest deţine 800 de apartamente în 7 proiecte rezidenţiale din Bucureşti, trei dintre acestea fiind deja complet finalizate.

30 iunie 2009