Criza si-a facut simtita prezenta si in piata imobiliara din Romania, ceea ce a dus la scaderea veniturilor consumatorilor si implicit la scaderea vanzarilor de apartamente din ansamblurile rezidentiale.

sursa:9amAstfel, o parte din dezvoltatorii prezenti pe piata romaneasca au decis sa se relocheze in alte tari.

 La intrebarea ce se va intampla cu piata imobiliara din tara noastra, raspunde Asher Lax, director de marketing si vanzari din cadrul Adama Holding.

 Scaderea drastica a ritmului vanzarilor la apartamentele din ansamblurile rezidentiale noi a determinat multi dezvoltatori imobiliari sa-si amane sau chiar sa-si anuleze proiectele incepute.

Recent, fonduri de investitii precum NBGI Private Equity sau Azora Europe au anuntat ca se reorienteaza spre piete precum Polonia si Cehia, amanand pentru cel putin un an dezvoltarea oricaror proiecte in Romania.

De ce au renuntat dezvoltatorii ?

Pentru cei nefamiliarizati, piata din Romania pare una instabila; situatia politica incoerenta ii sperie si prefera sa investeasca in tari mai transaprente din acest punct de vedere. Altii au vrut profituri rapide si mari dar nu au avut niciodata in plan sa ramana aici.

 


Sursa

26 November 2009