La un an de la începerea crizei, în mod obiectiv, nu mai avem prin ce să atragem investitorii străini în real estate decât prin active „distressed". În prezent, randamentele sunt mult mai puţin atractive decât în Vest.  

Foto:: Sfin.roPe lângă asta, în Vest se poate găsi o calitate mai bună a construcţiilor, a chiriaşilor şi a contractelor. „Se ştie, legat de calitatea contractelor de aici, că este mult neadevăr şi nesiguranţă. Poate când investitorii nu vor mai fi trataţi ca nişte oameni cu bani buni de păcălit se va schimba ceva.

Există mulţi străini care au investit aici şi care au banii blocaţi ca urmare a neseriozităţii contractelor, fapt pe care l-au povestit şi afară", a declarat directorul general al MORE Real Estate Services, Ilias Papageorgiadis.   Că nu prea avem prin ce să atragem e un aspect. Un alt aspect este acela că nici nu prea părem a vrea să-i atragem. Altfel nu se explică faptul că la a doua expoziţie internaţională ca amploare din sectorul de real estate, Expo Real Munchen, a fost doar o prezenţă românească.

Mai precis, a fost un grec cu activitate şi pe plan local, Ilias Papageorgiadis, cu MORE Real Estate Services, care a avut acolo un stand alături de firma de proiectare şi urbanism Proiect Bucureşti.

21 October 2009