Cosmopolit şi plin de viaţă, oraşul natal al lui Goethe, aflat pe malul Râului Main este puterea financiară a Germaniei. Pseudonimul "Mainhattan" îl defineşte întocmai şi oraşul are darul de a le merge la suflet turiştilor. Anual 1,5 milioane de vizitatori vin aici pentru a participa la târgurile comerciale şi internaţionale. În general, Frankfurt este surprinzător de contradictoriu - zgârie-norii se ridică alături de case din lemn şi străzile comerciale ascund taverne confortabile care servesc vin de mere.

17862-frankfurt.jpg„Porneşte într-o plimbare din Altstadt (oraşul vechi) şi admiră piaţa publică Römerberg şi casele din secolele XIV - XV construite din cherestea. În apropiere este Goethe-Haus, locuinţa scriitorului care păstrează biroul său original şi biblioteca. Poţi privi oraşul vechi din interiorul turnului elegant al Catedralei Sfântul Bartolomeu, apoi mergi spre sud pe Eiserner Steg (podul pietonal) până ajungi în zona muzeelor, numită Museumsufer. Nu rata Muzeul Städel, plin de lucrari de Renoir şi Monet, precum şi de capodoperele secolelor XIV şi XVI" spune Mircea Vladu, preşedinte Prestige Tours.

Viaţa de noapte se concentrează în zona Sachsenhausen, aflată la sud de râul Main. Această zonă poate fi considerată un bar mare în aer liber în timpul week-end-ului. O plimbare de-a lungul bulevardelor Schweizer Strasse şi Textorstrasse îţi oferă cea mai largă selecţie de băuturi, de la cocktail-uri la vinuri selecte. Trebuie neapărat să încerci faimosul vin de mere al Frankfurtului servit în Expresul Ebbelwei şi în Wein Dunker, o mică pivniţă, aflată în nordul oraşului.

Poţi gusta celebrii cârnaţi de Frankfurt pe strada Fressgasse aflată la nord-vest de Altstadt. Este căptuşită cu tarabe (care te îmbie să guşti bunătăţile) şi restaurante mici. Sau alege meniurile asiatice pe artera bancherilor, Schillerstrasse. Gustă preparatele tradiţionale ca Tafelspitz (carne de vită fiartă) sau şnitel din carne de porc; încercă şi sosul verde (un amestec de şapte ierburi, inclusiv pătrunjel şi arpagic). Ambele sunt disponibile la Historix, o pivniţă cu vinuri istorice, cu ferestre moderne.

„Plimbă-te prin parc şi prin grădina botanică Palmengarten şi admiră Tropicarium, o explozie strălucitoare de vegetaţie tropicală. În timpul verii, aşază-te confortabil pe malul râului Main; sau alege o călătorie cu celebrul autobuz deschis care urmează cursul râului, prin oraş. În Frankfurt nu poţi sta degeaba: patinoarul te aşteaptă pentru a-ţi arăta calităţile artistice, pe malul Râului Main poţi juca fotbal, iar mai pe seară e timpul pentru teatru în limba engleză. Nu rata o plimbare în City Forest, cea mai mare pădure din interiorul unui oraş german. Mergi la înot la Titus-Thermen, complexul cu piscine şi saune!" recomandă Cristian Pandel, manager Christian Tour.

Iubitorii de drumeţii se pot aventura spre vârful Feldberg, cel mai înalt din Munţii Pădurea Neagră. Ia un tren din Frankfurt spre Königsstein şi apoi călătoreşte cu autobuzul principal (Parkstraße). Urcă-te în turnul din zonă pentru a observa vârful Feldberg. Daca este frig, au ciocolată caldă la chioşcul turnului.

Cea mai bună perioadă pentru o vizită în Frankfurt este de la sfârşitul primăverii până la începutul toamnei. Verile tind să fie însorite şi calde cu valori termice de aproximativ de 25 ° C. Pregăteşte-te şi pentru zile de vară foarte fierbinţi cu 35 ° C (95 ° F), precum şi pentru ploi uşoare! Iernile pot fi reci şi ploioase, dar temperaturile nu coboară sub -10 ° C.

Oferte de vacanţă

Frankfurt, Fair Hotel Frankfurt 3*
- de la 336 Euro/pers.
- şapte nopţi cazare
- bilet de avion: de la 204 Euro/pers. cu taxele de aeroport incluse
- Detalii pe: www.ghidhoteluri.ro

Circuit Franţa - Germania, Hotel 3*
- de la 475 Euro/pers.
- transport cu autocarul
- 10 nopţi cazare cu mic dejun la hotel de trei stele în Paris
- vizitele cuprinse în program, ghid însoţitor din partea agenţiei.
Itinerariu: Bucureşti - Budapesta - Viena - Salzburg - Munchen - Strasbourg - Reims - Paris - Valea Loarei - Luxembourg- Koblenz - Valea Rinului - Frankfurt - Praga - Budapesta - Bucureşti
Detalii pe: www.christiantour.ro

Pentru a-şi putea cumpăra o locuinţă în Frankfurt, un potenţial client trebuie să câştige cu 72% mai mult decât salariul mediu local actual. Afla cat de scumpe sunt proprietatile din Frankfurt.


30 April 2011