Construirea unei case e mai ieftină decât anul trecut, însă efortul financiar este mare, din cauza contextului economic dificil.Anul 2010 se anunţă a fi unul bun pentru cei care vor să-şi construiască o casă: materialele de construcţii şi terenurile se ieftinesc în continuare, iar muncitorii sunt dispuşi să lucreze pe bani mai puţini, presaţi de oferta limitată şi de şomajul în creştere.

sursa:gandul.info.roÎn plus, bancherii au început să mai taie din dobânzile la împrumuturi şi dau semne de reluare a creditării. Cei care au deja o rezervă de bani pot să profite de reducerile de pe piaţa materialelor de construcţii, după ce în 2009 unele produse au pierdut chiar şi 18% din preţ.

"Nu ne aşteptăm la o creştere a preţului cimentului în acest an, ci poate la o scădere de 2-3% faţă de anul trecut", a declarat marţi Mihai Rohan, preşedintele Patronatului din industria cimentului şi altor produse minerale pentru construcţii din România - CIROM. La fel şi în cazul BCA, estimează Mihai Marian, vicepreşedintele organizaţiei de profil.

Asta înseamnă, la o ieftinire medie de 10%, din care cea mai mare parte la forţa de muncă, un preţ de circa 360 de euro pe metrul pătrat construit, faţă de 400 de euro anul trecut, la care se adaugă TVA.

 

Sursa

20 January 2010