Piata imobiliara romaneasca a traversat doi ani de stagnare si de usoara isterie, in care majoritatea cumparatorilor au asteptat sa se intample ceva, eventual piata sa pice si preturile apartamentelor sa ajunga la "super oferta".

Dezvoltatorii cu experienta, care au mai vazut criza , respectiv fluctuatii in alte tari din lume, spun ca acest lucru e imposibil, pentru ca isi situeaza costurile de constructie injur 500euro/metru patrat, la care se adauga pretul terenului , branasmente, taxe, si alte, preturile de vanzare ajungand la 900euro/metru patrat, se arata intr-un comunicat de presa.

"Orice piata imobiliara s-a lovit la un moment dat de fluctuatii, de cresteri si scaderi de pret uneori radicale dar, din experienta altor tari, acestea sunt ciclice.

Daca luam in calcul cultul romanilor pentru proprietate si nevoia imensa de locuinte noi, putem explica usor boom-ul imobiliar de acum cativa ani, asa cum, dupa asemenea cresteri de pret, putem explica si prabusirea .

Mai mult decat atat, vom sti cu totii sa explicam de ce si-a revenit piata imobiliara. Putem considera aceste fluctuatii de bun augur, pentru ca au reusit sa trieze destul de bine dezvoltatorii seriosi de ceilalti si pentru ca efectul ultim va fi acela ca vom avea o piata cu dezvoltatori puternici si experimentati, in care nu ne va mai fi teama sa cumpara", a declarat Asher Lax, director marketing si vanzari Adama.

11 November 2009