Interesul investitorilor straini pentru piata imobiliara din Romania s-a redus in ultimul an, pe masura ce preturile au scazut pe pietele occidentale chiar si la jumatate, este de parere Ilias Papageorgiadis, CEO al More Real Estate, companie imobiliara care intermediaza tranzactii ale investitorilor straini pe piata locala.

In acelasi timp, calitatea lucrarilor de constructii inca lasa de dorit in Romania.

"In majoritatea oraselor importante din Vest, exceptie facand capitalele, gasesti apartamente la preturi mai mici, care in Bucuresti nici nu se practica.

De exemplu cu 60.000 de euro poti cumpara un apartament de mici dimensiuni, al carui pret era aproape dublu acum un an. Din acest motiv este mult mai atractiv pentru un investitor sa cumpere pe pietele vestice, care sunt mai stabile, decat sa vina sa cumpere aici la acelasi pret", a adaugat Papageorgiadis.

Potrivit acestuia, pretul unui apartament de doua camere ajunge la 60.000 de euro in Berlin sau Stuttgart. Preturile pe pietele vest- europene au scazut in ultimii doi ani cu procente cuprinse intre 40 si 80% in functie de segment, cel mai afectat fiind cel rezidential.


Sursa

21 October 2009