Omul de afaceri Dan Ostahie, proprietarul retelei de magazine de electronice si electrocasnice Altex, va deschide la jumatatea lunii noiembrie centrul Alba Iulia Commercial Gallery, in urma unei investitii de peste 5 milioane de euro.

21833-exclusiv-ostahie-reinvesteste-in-imobiliare.jpg„Investitorul este Alba Iulia Commercial Gallery, o societate infiintata special pentru achizitia terenului si dezvoltarea proiectului. Suprafata inchiriabila este de 3.000 de metri patrati si este deja contractata in proportie de peste 85%", a declarat, pentru Fin.ro, Manuela Jivan, administratorul Cometex, divizia de imobiliare a grupului Altex.

Altex va deschide cel mai mare magazin din centrul comercial, cu o suprafata de 1.500 de metri patrati. Alte magazine vor fi deschise de retelele Takko (450 metri patrati), Deichmann (450 metri patrati) si Drogerie Markt (350 de metri patrati).

Dan Ostahie a deschis un centru comercial, in 2008, la Buzau, urmat la sfarsitul aceluiasi an de un altul la Brasov. Declansarea crizei a sistat insa investitiile Altex in acest domeniu.

Omul de afaceri a vandut in luna martie a acestui an un teren de cinci hectare la Ploiesti catre fondul de investitii sud-african NEPI, care va construi un mall pe terenul achizitionat. Ostahie anuntase in 2008 ca intentioneaza sa construiasca, impreuna cu proprietarul Mobexpert Dan Sucu, o galerie comerciala pe terenul de la Ploiesti, care urma sa includa un magazin Media Galaxy si unul Mobexpert.


Sursa

7 November 2011