Norman Flynn, Tony Macaluso, SuperZola Szerencses. Sunt doar câțiva dintre oamenii care au influențat decisiv evoluția profesioniștilor din industria imobiliară din România. Dan Negulescu a vorbit despre fiecare dintre ei în cadrul  celui mai important eveniment imobiliar organizat până acum în România - The Art of Real Estate.

Membru fondator al APAIR și ambasador NAR pentru Europa Centrală și de Est, Dan Negulescu a amintit și despre începuturile colaborării dintre NAR și asociațiile profesionale din domeniul imobiliar din România.

„În imobiliare, în 1908 s-a creat prima asociație imobiliară din lume – NAR. Acela a fost primul pas serios spre organizarea industriei și spre trecerea la imobiliarele de astăzi. NAR a fost fondată de 120 de profesioniști. În România, primul nostru contact cu Realtor-ii a fost făcut imediat după Revoluție”, a punctat Negulescu.

El a explicat că președintele de atunci al NAR, Norman Flynn, a gândit o extindere foarte serioasă a NAR în afara Statelor Unite ale Americii și a creat un program numit CIPS – Certified International Property Specialist.

Flynn a fost cel care i-a îndemnat pe agenții imobiliari din afara Statelor Unite ale Americii să adopte modelul de lucru al NAR.

Educație. Reguli. Instrumente. Acestea sunt valorile NAR, pe care noi le-am adoptat 100% în APAIR, a spus Negulescu.

Unul dintre cei 11 membri fondatori ai APAIR, Dan Negulescu a rememorat prima vizită în România a lui Tony Macaluso, care a instruit primele generații de Realtori din țara noastră.

Dan a salutat și prezența lui SuperZola Szerencses la The Art of Real Estate. Realtor și trainer, SuperZola este, deja, „de-al casei” la APAIR. De altfel, el este cel care a pregătit prima generație de traineri români, astfel încât cursurile acreditate de NAR să poată fi predate în limba română.

Îmi place să cred că APAIR este turnul de control al industriei imobiliare

Cu o abordare originală, așa cum ne-a obișnuit, Dan Negulescu a comparat Realtorii din România cu pionierii aviației - Traian Vuia, Aurel Vlaicu și Henri Coandă.

Paralela dintre imobiliare și aviație a continuat, iar Negulescu i-a provocat pe participanții la conferință:

Îmi place să cred că APAIR este turnul de control al industriei imobiliare. Știm că, în România, foarte mulți zic: lasă, mă, merge și așa, cu localizarea pe lângă, că putem să ne descurcăm, noi suntem români, ne descurcăm la toate. Vreau să vă gândiți o secundă ce s-ar întâmpla dacă în aviație un pilot ar zice: lasă, mă, că nu mă duc pe pistă, mă duc oriunde. Gândiți-vă la acest lucru. Vă invit să mergem pe pistă

a spus Dan Negulescu

...făcând aluzie la practica reprezentării exclusive, recomandată de NAR și APAIR.

9 October 2022