Piaţa Victoriei, o altă zonă centrală a Capitalei unde cei care îşi permit să cumpere în această perioadă, sunt în general străinii. Explicaţia este simplă, ei au bani cash şi nu depind de nicio bancă.


Majoritatea clienţilor care îşi manifestă dorinţa de a cumpăra în Piaţa Victoriei sunt strainii. Vin, cumpără apartamente şi apoi le scot la închiriere" susţine Bogdan Cristian broker imobiliar Casa TransImob. Şi asta pentru că piaţa chiriilor în zonă merge bine comparativ cu cea a tranzacţiilor. Fiind o zonă centrală, foate apreciată, Piaţa Victoriei nu duce lipsă de chiriaşi nici în această perioadă, fie că vorbim despre persoane fizice, fie despre firme care vor să aibă sediul într-un loc central.

Daca anul trecut vorbeam de chiria unui apartament de 2 camere in zona, undeva la 700-800 euro, acum o putem gasi si la 500-550 euro" mai spune Bogdan Cristian broker imobiliar Casa TransImob.

Chiriaşii sunt expaţi, sunt persoane care vor să fie în centru, care vor să aibă acces pe jos către zonele de interes şi anume birouri, către centrul oraşului, către instituţiile importante, instituţii culturale, instituţii de stat, asta îi aduce în centrul oraşului, sunt oameni care preferă să nu conducă şi să nu fie legaţi de problema traficului" adaugă Raluca Dima, team leader compania Neocasa.

Cam pentru aceleaşi motive aleg Piaţa Victoriei şi cei care cumpără locuinţe în această zonă. Trebuie spus însă, că vânzările sunt puţine, dar dacă comparăm cu anul trecut când criza bântuia liberă pe calea Victoriei şi sufla orice speranţă a proprietarilor de a vinde, acum putem spune că piaţa imobiliară din zonă respiră din nou. 2009 a fost anul în care vânzările au înregistrat scăderi severe, undeva spre 50%, spun agenţii imobiliari. În ceea ce priveşte preţurile, "faţă de 2008 putem spune că au scăzut cu 30-35%, iar faţă de 2009 cam 25%, deci scăderea severă a fost în 2009, în prima parte a lui 2009" ne-a declarat Raluca Dima, team leader compania Neocasa.

Mai e loc de scădere? Ar mai fi loc de un 5%, ţinând cont de perioada prin care trecem" este de părere Bogdan Cristian, broker imobiliar Casa TransImob.

Acum lucrurile sunt aşezate, preţurile s-au stabilizat susţin agenţii imobiliari. Anul acesta fluctuaţiile de preţ au fost foarte mici, de circa 5% faţă de 2009. Astfel, în prezent putem discuta de un preţ mediu de 1500 Euro/mp, dar asta raportându-ne la apartamentele din imobilele anilor '80 pentru că acest tip de locuinţe caracterizează zona.

Un apartament de două camere în zona bună a Pieţei Victoria poate să ajungă la 70.000 - 80.000 Euro fără imbunătăţiri şi garsonierele undeva la 50.000 Euro. Apartamentele cu trei camere undeva la 140.000 Euro" ne-a declarat Bogdan Cristian, broker imobiliar Casa TransImob.

"Ce imobile se caută în această zonă? De căutat s-ar căuta imobilele noi, dar din păcate zona nu ne oferă acest tip. Sunt apartamente ale anilor '75- '80, apartamente de două şi trei camere" afirmă Raluca Dima, team leader compania Neocasa.

În ce priveşte vilele situate pe Calea Victoriei putem spune că ofertele sunt aproape inexistente. Odată cu scăderea preţurilor, proprietarii de case nu mai sunt atât de dornici să vândă, şi chiar dacă ar fi nu ar prea găsi clienţi în piaţă, fiind vorba de case mari, automat preţurile sunt ridicate. Astfel că o vilă pe Calea Victoriei poate ajunge şi la 4 milioane Euro.

Un preţ pe care nici chiar firmele care îşi doresc un sediu în buricul oraşului nu sunt dispuse să-l plătească.


Avantaje:

  • centrul Capitalei
  • cai de acces catre majoritatea arterelor din Bucuresti
  • majoritatea firmelor isi desfasoara activitatea aici
  • apropierea de Parcul Kisellef


Dezavantaje:

  • traficul foarte aglomerat
  • zgomotul
  • poluarea
  • lipsa parcărilor






20 May 2010