In primele sase luni ale anului au fost incheiate patru tranzactii cu spatii comerciale, cu o valoarea totala de 196,9 milioane de euro, din care aproape jumatate reprezinta preluarea datoriilor pentru proprietatile respective, arata cel mai recent raport al companiei CB Richard Ellis.

12982-laura_bencze.jpgDin volumul total al tranzactiilor imobiliare finalizate in prima jumatate a anului, 87% au fost centre comerciale sau parcuri de retail, se arata in raportul CB Richard Ellis (CBRE).


Cele mai importante tranzactii au fost: locatiile Auchan si Bricostore din Pitesti, 50% din actiunile Atrium Center Arad, Tiago Mall Oradeasi Polus Center Constanta, reprezentand etapa finala a unui contract de tip vanzare la termen, incheiat in 2008. In acest caz, cumparatorul Immofinanz si-a asumat toate datoriile (40 milioane de euro) si nu a realizat alte plati.

"Din suma tranzactionata, respectiv 196,9 milioane de euro, aproape 46% reprezinta preluarea datoriilor pentru proprietatile respective", spune Laura Bencze (foto), research manager in cadrul CBRE.

In cee ce priveste proiectele de retail planificate, cu o suprafata totala de 790.000 mp, cele mai multe au ramas doar la stadiu de plan, constructii de peste 600.000 mp fiind oprite, in timp de lucrarile in desfasurare totalizeaza mai putin de 10% din suprafata anuntata.

Sursa

5 August 2010