Strategiile diferite pe termen scurt şi mediu au dus la separarea acţionarilor firmei de dezvoltare imobiliară BelRom, fapt ce a dus la o împărţire a activelor deţinute pe piaţa locală de cel mai important jucător de pe piaţa parcurilor comerciale.

16764-thumb_753_x_549_16556-european_retail_park_focs.jpgAstfel, în timp ce echipa formată din Steven Van Den Bossche şi Kris Carton a păstrat parcurile comerciale din Bacău şi Focşani, dar şi terenurile deţinute în Craiova, Deva şi Râmnicu Vâlcea, grupul condus de Carl Decoopman are în portofoliu centrul comercial inaugurat anul trecut în Severin, precum şi terenurile din Botoşani, Piatra-Neamţ şi Roman, a precizat pentru ZF Steven van den Bossche.

"Proprietăţile (grupul BelRom - n.red.) au fost împărţite, iar ce se află în portofoliul nostru nu va intra pe piaţă, spre vânzare, în următoarea perioadă. Colegii noştri (Carl Decoopman şi Hendrik Danneels - n.red.) locuiesc în Belgia şi intenţionează să vândă operaţiunile locale. Domnul Decoopman nu mai este implicat în managementul local. Eu şi domnul Cartoon locuim în România şi nu avem de gând să plecăm curând", a declarat Van den Bossche.

BelRom este un grup de investitori intrat pe piaţa locală în urmă cu aproape zece ani. Primele trei parcuri comerciale finalizate - la Sibiu, Târgu-Mureş şi Brăila - au fost vândute pentru mai bine de 230 de milioane de euro către alţi investitori.

"Până să venim în România m-am ocupat de o firmă de construcţii din Belgia. Am început cu trei-patru terenuri aici, printre care şi cel din Sibiu. Cu câţi bani am venit, doar soţia îşi mai aminteşte", spune zâmbind Van den Bossche.

Belgianul, alături de Kris Cartoon, intenţionează să deschidă până la finalul acestui an două parcuri comerciale - în Craiova şi în Deva -, iar în următoarea perioadă ar putea începe lucrările şi la un proiect în Bucureşti, pentru care a fost semnat un contract cu grupul Auchan, ca la Craiova. Investiţiile în proiectele din Craiova, Deva şi Bucureşti ar putea ajunge la 250 de milioane de euro.


Sursa

7 March 2011