Rezervările din vreme vă pot aduce reduceri de până la 30% pentru pachetele de vacanţă pe care doriţi să le cumpăraţi. Aşa că dacă sunteţi siguri că veţi pleca în concediu la vară şi puteţi acoperi mai din vreme preţul biletului, nu amânaţi, vă sfătuiesc agenţii de turism!

Early booking înseamnă rezervări din timp la preţuri mai mici, care pot fi oferite de agenţiile de turism, de companiile aeriene, dar şi de hoteluri.

Explicaţia este cât se poate de simplă, operatorii de turism vor să ştie din vreme că îşi vor ocupa locurile, chiar dacă asta înseamnă să-şi atragă clienţii cu reduceri de preţ.

La începutul anului reducerile early booking pentru vacanţa de vară erau de până  la 30%, pe măsură ce ne apropiem de sezonul estival procentul de reducere scade până la 5%. Au apărut şi ofertele speciale cu tarife mai mici cu 5-10% decât tarifele cu early booking.

Turistului care ştie sigur că va merge în vacanţă la vară, îi recomand să-şi achiziţioneze chiar în această perioadă pachetul turistic, este mai ieftin decât în sezonul estival.

La vară nu vor mai fi oferte last-minute ca în 2009 pentru că agenţiile au locuri mai puţine pentru fiecare destinaţie, vest-europenii au rezervat deja locuri la hoteluri şi multe hoteluri sunt deja în stop sale"  afirmă Ciprian Enea, consultant www.besttourism.ro.

Ofertele pentru vară 2010 au apărut încă din decembrie 2009. Cele mai căutate destinaţii cu zbor charter sunt Antalya, insulele greceşti: Creta, Corfu, Rhodos, Santorini, Zakynthos, dar şi insulele spaniole Mallorca, Tenerife. Turiştii care preferă să meargă cu maşina în vacanţă aleg Bulgaria, Grecia Continentală, circuitele în Europa Occidentală care presupun vizitarea marilor oraşe europene, dar şi Croaţia - partea dalmată.  

"În 2010 am lansat ofertele cu reduceri early booking mult mai devreme decât în 2009 şi le oferim turiştilor ocazia de a-şi achiziţiona şi pachete la ofertă specială. Preţurile se menţin la nivelul anului trecut, singura deosebire faţă de 2009, fiind reducerile mult mai numeroase şi semnificative" suţine Cosmina Vladu, director Prestige Tours.

Spania, Mallorca

Hotel Reina Isabel 2* (www.prestige.ro)

de la 375 Euro/pers.

transport cu avionul, transferuri,

7 nopţi cazare cu demipensiune, asistenţă turistică. Prestige Tours

Oferta specială este valabilă pentru primele plecări (22 iunie)

Spania, Costa del Sol

Hotel Natali 3* (www.classtravel.ro

de la 479 Euro/pers., 

transport cu avionul, transferuri,

7 nopţi cazare cu mic dejun, asistenţă turistică.

Tariful standard este mai mare cu 5%.

Tunisia, Sousse

Hotel Kaiser 2*  (www.kartagotours.ro)

de la 179 Euro/pers.,

bilet de avion, transferuri,

7 nopţi cazare cu mic dejun, asistenţă turistică.

Tariful standard era de la 309 Euro/pers.

 Malta, Bugibba

Hotel Relax Inn 3* (www.malta.ro)

de la 361 Euro/pers. (tarif standard)

pentru rezervări cu o lună înainte de plecare se achită 325 Euro/pers. (-10%)

transport cu avionul, transferuri,

7 nopţi cazare cu demipensiune dacă rezervările sunt făcute cu o lună înainte.
 




14 May 2010