Problemele complicate au, de cele mai multe ori, răspunsuri simple. Chiar şi o problemă importantă, cum este lipsa spaţiului într-o garsonieră. Pe acest principiu, compania Impact a implementat în România un sistem care la alţii funcţionează cu succes de mulţi ani încoace: locuinţa Kaleidoscop.

KaleidoscopCu alte cuvinte, soluţia prin care poţi să ai două camere mari într-o garsonieră. Un simplu perete rotativ care are pe o parte mobila de sufragerie, pe cealaltă mobila de bucătărie. Astfel, îţi transformă locuinţa în funcţie de cum îţi doreşti, de cum simţi, de cum ai nevoie.

Preţurile ar putea scădea, dacă cererea va fi suficient de mare.

Peretele rotativ este un sistem folosit intens în ţările mature din punct de vedere imobiliar. La noi, abia acum a ajuns. Locuinţele se găsesc în complexul Greenfield, din pădurea Băneasa, au suprafaţă utilă de aproximativ 25 mp şi costă 39.000 euro. Sistemul funcţionează cât se poate de simplu: peretele se roteşte în jurul unui ax, cu un efort minim. Chiar şi un copil poate să îl urnească. Pe de o parte a peretelui este sufrageria, de cealaltă - bucătăria. Cele două părţi ale peretelui pot fi folosite şi independent, dar dacă este nevoie de mai mult spaţiu în bucătărie, peretele se întoarce şi problema este rezolvată.

"Nu îmi permit mai mult de o garsonieră, dar problema este că garsonierele mi se par urâte. Bucătăriile sunt în general cam mici. Mă încântă ideea peretelui rotativ, dar acum am altă problemă: complexul e puţin cam departe de oraş. Nu am maşină şi nu ştiu cum m-aş descurca să bat drumul prin pădure în fiecare zi.", spune Oana Nedelcu, vizitator la târg.

„Mi se pare o metodă de marketing interesantă şi e plăcut să vezi că dezvoltatorii încearcă să îţi ofere şi altceva decât patru pereţi între care te descurci cum poţi.", adaugă Raluca Grecu, vizitator la TNI.

Dacă ar fi apărut înainte de criză, Kaleidoscop nu ar fi prins la piaţă

Momentan, dezvoltatorul se aşteaptă să vândă în jur de 20 de locuinţe până la sfârşitul anului. Dacă proiectul se dovedeşte a fi un succes, preţul ar putea chiar să meargă mai jos decât acum.

„Cel mai onorabil, în sensul unui compromis între calitatea locuirii şi un preţ mai mic, ar fi să avem un bloc dedicat pentru locuinţele Kaleidoscop, care să aibă în jur de 36 de unităţi. Acelea ar fi mai ieftine. Contează numerele. Daca sunt mai multe, sunt mai ieftine. Deci noi am putea oferi un preţ mai mic, dar asta depinde şi de cerere.", spune Dan Ioan Popp, CEO Impact.

Dar dacă acum se fac planuri pentru un bloc întreg de astfel de locuinţe, în urmă cu doar câţiva ani, interesul pentru un astfel de proiect ar fi fost minim, spune dezvoltatorul.

"Înainte, toată lumea căuta apartamente cât mai mari, cât mai spaţioase, deci cât mai scumpe. Toată lumea arunca uşor cu banii. Acum lucrurile stau diferit, dar nici chiar aşa, oamenii nu sunt încă foarte deschişi şi receptivi.", continuă Popp.

Pentru a experimenta modul în care funcţionează peretele rotativ, dezvoltatorul proiectului a dus un model la TNI, unde cei interesaţi îl pot încerca până duminică, 29 mai.

Află aici ce oferte promoţionale găseşti la TNI.

27 May 2011